Добрият политик се стреми да обединява, да консолидира, да сплотява,

...
Добрият политик се стреми да обединява, да консолидира, да сплотява,
Коментари Харесай

Проф. Слатински: Управлението бие дузпа, докато вкара

Добрият политик се стреми да сплотява, да консолидира, да сплотява, по тази причина той владее комплицираните политически дейности събиране, умножение, консолидиране...
Идеята не е моя. Видях статус на почитан от мен ФБ - другар, който изброява редица благоприятни условия като отговори на въпроса на индивида първо лице, само число във властта - от кое място да вземе пари, с цел да даде на родителите на децата с увреждания?

Това е доста мощна концепция. Могат да бъдат подсказани голям брой решения на казуса, в случай че има виновна, стратегираща, загрижена за оцеляването и развиването на обществото, не разходно, а капиталово мислеща власт. Нека му предложим. Защото сме в положение да го създадем!

Лошият политик на всички места вижда разноски, той има разходно мислене. Добрият политик има капиталово мислене - за него средствата за обучение, за опазване на здравето, за сигурност, за деца с увреждания не са досадни разноски за паразитни общности, а вложения в по-доброто бъдеще на страната.

Лошият политик на всички места вижда рискове и закани, от които би трябвало да се брани и които са дело на нездравословни персони и врагове на властта му. Добрият политик вижда опасности и провокации - опасности, които би трябвало да се ръководят и провокации, на които би трябвало да се дава изпреварващ или най-малко навременен отговор.

Лошият политик на всички места вижда извънредни, изключващи обстановки от вида или-или, той е подозрителен и недоверчив. Добрият политик гледа на същите тези обстановки като инклузивни, включващи от вида и - и, той е диалогичен и търсещ консенсус.

Лошият политик на всички места вижда противоборстващи групи хора и по тази причина знае и употребява единствено най-простите политически дейности - изваждане, разделяне, диференциране. Той непрестанно разделя, опълчва, сблъсква, настройва едни против други, задава нелепи, страхливи, цинични и мелодраматични въпроси от вида - от кого да взема, с цел да дам на вас??

Добрият политик се стреми да сплотява, да консолидира, да сплотява, по тази причина той владее комплицираните политически дейности събиране, умножение, консолидиране. Той не дава пари като че ги взима от своята банкова сметка, а ръководи публичните запаси. Той не задава безпомощни въпроси като многострадална Геновева, а предлага произвеждащи сигурност и разцвет отговори като водач на нацията.

Питам се, докога ще бъдем ръководени по метода на неприятния футболист, който изкарва от дузпа в тъч и постоянно, когато стане напечено, пада театрално и още веднъж и още веднъж желае дузпа, тъй като счита, че постоянно и всеки път ще я бие, до момента в който не я вкара..

Проф. Николай Слатински
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР