Добрият и качествен сън е в основата на представянето ни

...
Добрият и качествен сън е в основата на представянето ни
Коментари Харесай

Какво ни пречи да имаме добър сън

Добрият и първокласен сън е в основата на представянето ни денем. Сънят оказва въздействие върху здравето и цялостното физическо положение. Бързо ще видим разликата в личното си действие, когато не успеем да се наспим даже и единствено една нощ. Какво можете да извършите, с цел да спите по-добре? Какво затруднява съня ни? Изброяваме най-често срещаните аргументи за отнемане от сън.

Неправилна диета
Напитки преди лягане, които ще ни обезпечат по-добър и първокласен сън
Да не можеш да заспиш е нещо, което може да те подлуди. Прекарваш нощта, гледайки по какъв начин часовете минават, а на идващия ден си отпаднал и...
Прочети повече
Когато не обръщаме внимание какво е в чинията ни като част от последното хранене за деня, не е изненадващо, че от време на време е мъчно да заспим елементарно. Много диетолози ви поучават да ядете последното си хранене два-три часа преди лягане. Добре ще е, в случай че хапнем нещо елементарно смилаемо, с ниско наличие на мазнини. В противоположен случай несъразмерната интензивност на храносмилателната система ще направи заспиването доста по-трудно.

Кафе в неверното време

Внимавайте и с кафето. Разбира се, можете да го консумирате денем, само че би трябвало да внимавате да не превишите подобаващата доза кофеин дневно. Освен това е значимо да се откажете от пиенето на кафе и няколко други питиета, в това число мощни чайове и енергийни питиета, тъкмо преди лягане. Някои хора предлагат да спрете приема на стимуланти най-малко няколко часа преди лягане.

Несъвместимо спане

Често не си даваме сметка, че комфортният матрак е безспорната основа за прекрасен и бездънен сън. След ден на интензивност тялото заслужава същински релакс. Матракът от дунапрен да вземем за пример, обезпечава освен комфортна и здравословна позиция за сън, само че и задоволителен въздушен поток. Препоръчваме, наред с другото, матрак от сбирката Armonia. Това е матрак от латексова пяна, който ще ви накара да заспите неотложно и да се разсъните изцяло освежени.
6 храни, които ви оказват помощ да спите по-добре
Всички знаем, че диетата има значимо въздействие върху нашето здраве и че нездравословното хранене може да аргументи разстройства и болести...
Прочети повече
Качество на въздуха в стаята

Нещо малко, което обезпечава забележима смяна. Става дума за поддържане на пресен въздух в спалнята. Ако нямаме пречиствател на въздуха, задоволително е да проветрим добре стаята, в която спим. Това сигурно ще усъвършенства комфорта на съня ни. Помещението би трябвало да е без замърсители и би трябвало да има задоволително О2 във въздуха.

Ефект на синията светлина

Синята светлина, предавана от телефони и таблети, наред с други, заблуждава мозъка ни, като демонстрира, че е ден. Чувстваме се заредени с сила, вместо да заспим умерено. Ето за какво си коства да приберете всички електронни устройства най-малко един час преди лягане.

Изброихме най-честите аргументи за недоспиване. Въпреки това, от време на време други фактори са виновни за това, че не можем да се наспим добре. Може да е стрес или заболяване, да вземем за пример. За да си осигурим добър нощен сън, си коства да се погрижим за упоменатите по горе проблеми и в случай че това не помогне, да се консултираме със експерт.
Какво не трябва да вършим, до момента в който спим
Всичко, което вършим денем, въздейства върху качеството на съня ни. Особено действия, осъществявани директно преди лягане, като пиянство...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР