Добрият Дядо Коледа посети децата от УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД

...
Добрият Дядо Коледа посети децата от УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД
Коментари Харесай

Дядо Коледа подари емоции и дарове на децата от УМБАЛ Свети...

Добрият Дядо Коледа посети децата от УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив. Малките пациенти от разнообразни клиники и отделения се събраха в залата на Клиниката по детска хирургия, където дружно споделиха радостни страсти и дарове в навечерието на светлите празници. 

Талантите от Национална гимназия за театрални и екранни изкуства Пловдив изнесоха представлението „ Бърканици в приказките ” с драматургия на Гергана Ангелова. Постановката разкрива етюди, в които се преплитат разнообразни приказни герои и основните разказвачи са изправени пред предизвикването да подредят приказките благодарение на дребните фенове. 



Учениците от паралелки “Театрален грим и перуки ” с началник Доротея Христова и “Актьорско майсторство ” с  ръководител Дани Русев оставиха дълготраен спомен в сърцата на своята невероятна аудитория с историите на Пипи Дългото Чорапче, Джуджето, Вещицата, Червената шапчица, Косе Бос и доста други познати герои.  



Дядо Коледа раздаде играчки на всички деца - от новородени до 12-годишни, дарени от детски магазин “Вис Виталис ”. Добрият дъртак пожела здраве и бързо излекуване на дребните пациенти, а те от своя страна го поздравиха със стихче. 



Във финала на тържеството началникът на Клиниката по детска хирургия проф. доктор Пенка Стефанова разряза голямата празнична торта, направена и дарена от сладкарница “Попимони ”. Тя благодари от сърце на гостите и управлението на УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив за осъществявания с страсти празник. Проф. Стефанова раздаде дарове на деца, родители, възпитаници, ръководители и даже на Дядо Коледа с пожелания да бъдем положителни едни към различен и да имаме хубава нова година изпълнена с благополучие и вълшебни моменти. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР