Добрите цени на газа се постигат с прозрачни процедури, коментира

...
Добрите цени на газа се постигат с прозрачни процедури, коментира
Коментари Харесай

Деница Златева: Добрите цени на газа се постигат с прозрачни процедури

Добрите цени на газа се реализират с транспарантни процедури, разяснява пред " 24 часа " изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева. По думите й газ за потребителите у нас има и той е обезпечен от трима снабдители.

" От 1 октомври получаваме цялото контрактувано количество азерски газ по цената от контракта, имаме един танкер и тръбен газ от аукциона на газов хъб “Балкан ”, който е на извънредно добра цена. Аукционите на газовата борса потвърдиха, че когато се вършат по разпоредбите, реализираме положителни цени. Ще успеем да отговорим на желанието на бизнеса оптималната пределна цена за тях да е до 250 лева, обрисува се да е към 240 лева ", удовлетворена е Златева. Тя акцентира ролята на служебното правителство за стартирането на новата газова връзка с Гърция, както и за нараствания потенциал. Освен това до дни " Булгаргаз " пуска и търг за доставка и на тръбен газ от ноември до края на идната година, с цел да се добави нужния за страната размер количества природен газ. Златева прецизира, че при доставката на полутечен газ методът на държавната компания е първо да обезпечи слотовете на терминал за полутечен газ и по-късно доставчиците да оферират количествата.

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " няма терзания по отношение на обезпечаването на нужните за страната количества синьо гориво до края на годината.

" Нашата съществена задача е да бъде на допустима цена. Зависи каква ще е динамичността в борсовия показател, сега има утешение. Засега съгласно последните разбори, които и ние четем, за зимния интервал се чака цените да бъдат в обсега на днешните показатели - 199-207 евро за мегаватчас. Но обстановката е динамична, не знаем какви събития ще се случат на изток от нас и какво въздействие ще имат върху газовите цени ", прецизира Деница Златева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР