Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа,

...
Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа,
Коментари Харесай

Президентът: Добрите намерения на правителството трябва да намерят законодателна подкрепа

Добрите планове на държавното управление занапред би трябвало да намерят законодателна поддръжка, това съобщи президентът Румен Радев пред публицистите и добави, че ще може да разяснява антикризисните ограничения едвам тогава, когато се види тяхното приложение.

Вчера властта публично разгласи цялостния пакет от ограничения. Премиерът Кирил Петков го дефинира като „ безпрецедентен”. Стойността му е за към 2 милиарда лв., а ограниченията, към които се сплотиха ръководещите, са 11.

0% Данък добавена стойност за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, по-високи данъчни облекчения за фамилиите с деца и отстъпки за горивата, в това число за бензин и дизел – това са единствено част от ограниченията в антикризисния пакет. Те целят да поддържат българските жители и бизнеса в изискванията на невижданата рецесия, подбудена от войната в Украйна.
Вчера президентът беседва с асистент държавния секретар на Съединени американски щати Карън Донфрид и по телефона с президента на Франция Еманюел Макрон.

Попитан през днешния ден от публицисти какво са си споделили и дали се оказва напън върху България във връзка с Република Северна Македония, Радев беше сбит: "Многократно съм заявявал, че на всички места и аргументирано не отстъпвам българската позиция за районен съд Македония и тя среща своето схващане. Затова е извънредно значимо да има връзка с всички водачи от Европейския съюз, само че и освен, с нашите стратегически сътрудници от Съединени американски щати и с всички европейски институции, тъй че да се откри ясно, стабилно и необратимо решение ".

Президентът Румен Радев участва на откриването на изложбата "Образът на Майстора " в "Квадрат 500 ".

"Преди 140 години България беше талантлива с един от своите най-талантливи създатели, който съумява в своите платна да запази хубостта на родината по един неповторим метод, сподели президентът. Затова и неговите произведения остават неподписани, тъй като и ние толкоз години след него не можем да ги объркаме с творбите на никой различен. Затова и магията на неговото твочество надвиши надалеч границите на родината ", сподели Радев.

"Майстора съумя да види и да преоткрие по един паметен метод връзката сред човек и природа. Майстора е създател, който подчини целия си живот на изкуството. Затова и поколенията ще го нарекат Патриарх на българската живопис. Както той самият споделя, елементарно е да изпишеш портрет, само че е мъчно да изпишеш душата. Там е тайната на неговата магия и всеки един от нас, когато застане пред платната на Майстора, няма метод да не се смири, да не попие от мъдростта, която се излъчва от неговото творчество, да затаи мирис и да се обърне към себе си, към своята същина ", сподели президентът. По думите му Майстора продължава освен да предизвика и да възхищава, само че и да ни приобщава, да ни кара да гледаме във вътрешността към нас, към нашата човешка същина, към това кои сме, от кое място идваме.

На откриването на изложбата „ Образът на Майстора “, отдадена на 140-годишнината от рождението на класика на българското художествено изкуство Владимир Димитров участва и вицепрезидентът Илияна Йотова и общественици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР