Добрич. В ОУ Христо Смирненски“ и Обединено училище Йордан Йовков“,

...
Добрич. В ОУ Христо Смирненски“ и Обединено училище Йордан Йовков“,
Коментари Харесай

Добрич: С тематично лятно училище приключиха дейностите по общинския проект “Заедно учим, творим и играем“ за тази учебна година

Добрич. В ОУ „ Христо Смирненски “ и Обединено учебно заведение „ Йордан Йовков “, сътрудници на Община Добрич по план „ Заедно, учим, творим и играем “ бяха обособени две групи за присъединяване. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Учениците бяха подбрани от групите, които в допълнение учат литературен български език и са се изявили най-добре през образователната година. Организира се и се организира тематично лятно учебно заведение в границите на една седмица през месец юни, което включи пет тематични области, разпределени по дни. Децата бяха изведени от учебната среда в друга и непозната, в която те получиха нови познания под формата на игри и надпревари. Те демонстрираха наученото и изявиха своите качества и качества. С доста забавление и игри минаха визитите на учениците в Центъра за отбрана на природата и животните, в Градския парк „ Свети Георги “, в Музея по Нова и Най-нова история, където е експозицията „ Природата на Добруджа “, в Етнографската къща. Кулминацията на лятното учебно заведение бе еднодневната екскурзия в „ Двора на Кирилицата “ в град Плиска. Там двата тима от учебните заведения сътрудници се състезаваха и демонстрираха какво са научили по български език през образователната година.
Не бяха забравени и най-малките участници в проекта- децата от ДГ №32 „ Зорница “. За тях беше проведена еднодневна екскурзия до Делфинариума във Варна.
Реализирането на концепцията „ Тематично лятно учебно заведение “ способства за развиването на креативния и интелектуалния капацитет на всяко дете и неговата обществена интеграция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР