Добрич също обяви грипна епидемия, като мерките, наложени от здравните

...
Добрич също обяви грипна епидемия, като мерките, наложени от здравните
Коментари Харесай

И Добрич обяви грипна епидемия

Добрич също разгласи грипна зараза, като ограниченията, наложени от здравните управляващи ще важат от 5 до 12 февруари включително.

Отчита се интензивно повишаване на броя на хората с остри респираторни болести в Добричко, оповестяват от РЗИ. За последната седмица те са над 195 на 10 000 души. Най-висока е при децата до 4-годишна възраст – 1145 на 10 000. Над 876 на 10 000 е заболеваемостта във възрастовата граница 5 – 14 години, а при подрастващите и младежите до 29 години – 230 на 10 000.

От изпратени 34 проби от амбулаторно прегледани и приети в болница пациенти за проучване в Националната референтна лаборатория, пет - позитивни за грипен вирус вид А, а още пет за други респираторни вируси.

По данни на Регионалното ръководство на образованието в Добрич от образователни занятия отсъстват към 15% от учениците в региона.

Със заповед на шефа на РЗИ се преустановяват плановите съвещания на здрави бременни дами и деца, профилактичните прегледи и имунизации, както и свижданията в болничните заведения и обществените домове. Въвежда се прецизен всекидневен филтър в детските заведения и учебно заведение, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР