Добрич. Със заповед на областния управител на Добрич Красимир Кирилов

...
Добрич. Със заповед на областния управител на Добрич Красимир Кирилов
Коментари Харесай

Добрич: Служители на Пътна полиция ще извършват засилен контрол по републиканската пътна мрежа и в населените места в рамките на активния летен сезон

Добрич. Със заповед на регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов е свикано съвещание на Областна комисия по сигурност на придвижването по пътищата, оповестяват от пресцентъра на Областната администрация . Работната среща е управлявана от заместител регионалния шеф Красимир Николов. По първа точка от дневния ред – проблеми в организацията на придвижване, маркировката на пешеходни пътеки през летния сезон, рапортува началникът на Сектор „ Пътна полиция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич Жулиян Минев. Той акцентира, че за поредна година в границите на дейния летен сезон чиновниците на Пътна полиция правят засилен надзор по републиканската пътна мрежа и в обитаемоте места, като изключително внимание се обръща на придвижването на едрогабаритна селскостопанска техника и придвижването в района. По данни на полицията и Агенция пътна инфраструктура една от най-натоварените пътни артерии в региона е път I-9, като и тази година има взаимни патрули с румънски чиновници на реда на границата. Сред натоварените прави в региона е и път II-29 – Добрич - Варна, където на денонощие минават 7700 МПС. Въпреки засиления надзор и използването на механически средства за надзор няма възстановяване на сигурността на придвижване досега и по отношение на същия интервал на предходната година, починалите участници в придвижването по пътищата в региона са с двама повече, регистрират от Сектор „ Пътна полиция “. Жулиян Минев обърна внимание на обстоятелството, че всеобщо пешеходните пътеки не са построени според условията. Извършено е проучване по предписание на основния прокурор, като са издадени наставления, само че от общините не са подхванати дейности, заяви Жулиян Минев. По време на съвещанието стана ясно, че град Добрич, дружно с още три други български градове, е на челна позиция по неосветени пешеходни пътеки.
По втора точка по отношение на осъществяваните поправки и рехабилитация на републиканска пътна мрежа рапортува ръководителят на Областно пътно ръководство инж. Георги Стратиев. Той изброи секторите от републиканската пътна мрежа в Добричка област, в които се правят действия в границите на отпуснатите средства за настоящ ремонт и напомни, че е завършило осъществяването на лот 4 от цялостния ремонт на пътя II-29 – Добрич - Варна, чието разкриване следва идната седмица. Продължава работата по лот 5, включващ Околовръстния път на града.
В рамките на съвещанието заместник-кметът на Община град Добрич арх. Боян Коларов сложи въпроса за разширението и прекатегоризирането на пътя Добрич - Варна, като уточни, че в Общия организационен проект на общините Добрич и Добричка е заложено той да е 4-лентов и скоростен.
Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков подчертава на потребността от повсеместен ремонт на пътя сред селата Балик, Житница и Козлодуйци, като напомни, че жителите са недоволни от положението и са излезли на митинг поради това.
Повдигнати бяха и други настоящи въпроси по отношение на пътната сигурност по общини. В отговор на поставените въпроси инж. Георги Стратиев е споделил, че се чака през месец септември да бъде рехабилитиран 2 км сектор по пътя Добрич - Варна, на територията на ОПУ - Варна, а по повод напътя сред селата Балик - Житница - Козлодуйци, споделил, че се чака той да е включен в финансовата стратегия идната година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР