Добрич. Община Добрич ще проведе на 23 февруари III-ти Областен

...
Добрич. Община Добрич ще проведе на 23 февруари III-ти Областен
Коментари Харесай

Добрич: Общината обявява Трети областен конкурс рецитал „За да я има България“

Добрич. Община Добрич ще организира на 23 февруари III-ти Областен конкурс рецитал „ За да я има България “. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич . Конкурсът се посещава на Националния празник на България – 3 март, и се провежда в партньорство с Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “. Неговата цел е да разпространява българската литература и да пробуди национално самочувствие, да подтиква интереса на децата и младежите към интерпретиране на творби на български поети и писатели. В състезанието могат да вземат участие самостоятелни реализатори, представящи по собствен избор произведение или комбинация от българската лирика, прозаичност или драматургия. Произведенията би трябвало да бъдат отдадени на България, нейните герои, естествени хубости, забележителности, традиции и обичаи. Предвидена е специфична премия на Кмета на Община град Добрич, както и награди за I, II и III място в четирите възрастови групи. Всички участници ще получат грамоти за своето присъединяване.
Областният конкурс „ За да я има България “ набира все по–голяма известност с всяка минала година. Само предходната 2017 в него участваха над 350 деца на друга възраст.
С регламента на състезанието и поръчката за присъединяване можете да се запознаете в уеб страницата на Община Добрич – www.dobrich.bg.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР