Добрич. Община Добрич е отличена с награда в рамките на

...
Добрич. Община Добрич е отличена с награда в рамките на
Коментари Харесай

Добрич: Общината получи награда от конкурс за енергийна ефективност

Добрич. Община Добрич е отличена с премия в границите на третото издание на състезанието „ Екообщина “ - категория „ Енергийна успеваемост на постройките – община с население над 40 000 поданици “. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич . Церемонията по връчване на премиите ще се състои на 10 октомври в 17.00 ч. във Френския институт в България, в наличието на Министъра на околната среда и водите, Министъра на районното развиване и благоустройството, както и на кметовете на общините, които са взели участие в третото издание на състезанието. На Кмета на Община Добрич ще бъде връчен наградата „ Енергийна успеваемост на постройките ”, с цел да отличи ангажираността в осъществени образцовите начинания, както и водената стратегическа политика в региона на устойчивото енергийно развиване.
„ Екообщина “ е конкурс, проведен от Посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на районното развиване и благоустройството. Той има за цел да открои смисъла на използването на положителни практики на локално равнище в шест основни области, представляващи стълбовете на едно стабилно градско развиване:
- енергийна успеваемост на публичните здания и частните жилища;
- ръководство на водите;
- ръководство на отпадъците;
- устойчива градска мобилност;
- ръководство на обществените пространства;
- спорт и гражданско общество.
От основаването си състезанието е предопределен за всички български общини и отличава във всяка една от посочените области една огромна община (над 40 000 жители) и една дребна община (над 10 000 жители).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР