Добри новини от Пирогов“, където е настанен 12-годишният Александър. Той

...
Добри новини от Пирогов“, където е настанен 12-годишният Александър. Той
Коментари Харесай

Сашко е изведен от реанимация и е в добро здраве

Добри вести от „ Пирогов “, където е настанен 12-годишният Александър. Той се трансформира в чудото, изумило цяла България в събота. Детето оцеля единствено на открито в продължение на 8 денонощия.

Александър към този момент е изместен от реанимацията в друго поделение. Изследванията му демонстрират, че той е в доста положително здравословно положение и няма следи от принуждение.

„ Виждам очевидно, че и ушенцата и бузките, и крачетата му са с естествена температура, зачервяват се бузките и мисля, че се усеща много по-добре, само че ни би трябвало възобновяване “, описа татко му Александър Цветанов.

„ Няма някакви пострадвания или повреди, които да имат директна заплаха за живота, с него ще работят психолози “, съобщи доктор Валентин Димитров, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ".
А оцеляването на Александър дни наред навън и татко му, и доброволците дефинират като знамение.
„ Чиста случайност, че аз попаднах на него, можеше да бъде всеки един от хората, които помагаха и търсеха. Казахме му, че сме тук да му помогнем, той не отговори, само че това, което видях в неговите очи е, че той разбра, че сме там да му помогнем и не видях боязън или уплах от нас. Другото момче, което беше с мен, го изнесе на ръце “, описа Веселин.   
Според служебния вътрешен министър Иван Демерджиев дребният Александър на 9-ия ден се е изморил и тъкмо това е разрешило да бъде открит.
„ То е могло да откри храна, в такова положение е било. Могло е да откри и вода. Тази хиперактивност значително му е помогнала да оцелее в тези условия досега, в който към този момент е изгубил опцията да се движи толкоз бързо и тъкмо заради тази причина е открито “, сподели вътрешният министър.
„ Може би и аз не познавам изцяло опциите на своето дете, може да е свръх човек, да има някакви качества, които ние, другите хора, нямаме “, разяснява бащата на Сашко Александър Цветанов.   Бащата е песимистичен, че Сашко поради аутизма си ще успее да опише в детайлности по какъв начин е оцелявал самичък осем нощи навън.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР