Добри финансови резултати и липса на дългове, стратегическа инвестиционна програма

...
Добри финансови резултати и липса на дългове, стратегическа инвестиционна програма
Коментари Харесай

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски: Предстоят трудни години

Добри финансови резултати и липса на задължения, стратегическа капиталова стратегия за възобновяване на клиники и инсталация и образование на военномедицински фрагменти, макар рестриктивните мерки от пандемичната конюнктура - това демонстрира анализът на началника на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, за интервала 2017-2021 година. Данните бяха изнесени по време на обичайната среща на управленията и представители на седемте лечебни заведения, част от структурата на Академията.
Още по темата
" Предстоят сложни години. Със сигурност би трябвало да ограничим равнищата на упоритост, само че няма да спрем, въпреки и с по-премерени крачки, тъй като провокациите в действителност са огромни. Ние ще стегнем редиците, само че никога няма да стопираме развиването и упоритостите си за реновиране въз основата, за закупуване на съвременна инсталация, за положително възнаграждение и развиване на личния състав ", предизвести началникът на ВМА.

Той регистрира прочут спад в лечебната активност спрямо интервала преди пандемията, само че и повишаване на приходите от доболнична помощ и по линия на НЗОК и Национален осигурителен институт, което от своя страна дава опция за повишение възнагражденията на личния състав и инвестиция в ремонт на клиники и инсталация. Ген. Мутафчийски благодари на сътрудниците си за дейното присъединяване в борбата с COVID-19. " Съвсем справедливо получихте и признанието на обществото, тъй като показахте по какъв начин се прави същинско лекуване на болните ", съобщи генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Той подчертава още, че съвсем двойно се е повишило спомагателното материално стимулиране на личния състав. " Това е нашата философия на ръководство - с изключение на съвременна среда за работа, хората да се усещат и по-удовлетворени от своя труд. Другият ни мотивационен лост е опцията за кариерно и академично развиване ", съобщи пред сътрудниците си шефът на ВМА.

Ген. Мутафчийски рапортува още, че всички клиники в столичната болница са реновирани. " Създадохме най-модерния операционен център на Балканите, ремонтирахме клиники и във военните лечебни заведения във Варна и Сливен ", сподели той.

ВМА е акредитирана по 35 научни специалности, като две от тях - Епидемиология и Пластично-възстановителна хирургия, са нови. " Можем да образоваме студенти и специализанти по 57 медицински специалности, което е с 12 повече спрямо предходния 5-годишен интервал на акредитация. Създадохме опция и за специализация на медицински сестри - анестезиология и превързочна техника ", разясни още генерал-майор Мутафчийски.

116 са към този момент курсантите, които се образоват по специалността " Военен доктор ", а за идната година бройките са повишени с 20 наред с 10 места за военни медицински сестри. От тази година ВМА към този момент образова парамедици и военнослужещи-санитарни инструктори.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР