Добри допълнителни доходи си докарват водещи по документи безработни и

...
Добри допълнителни доходи си докарват водещи по документи безработни и
Коментари Харесай

Преотдават под наем общински жилища

Добри спомагателни приходи си докарват водещи по документи безработни и обществено слаби лица. Става дума за Велико Търново, където хора наемали общински жилища за по 40-50 лева на месец, а след това ги преотдават против 200-300 лева, написа в свои материал вестник „ Монитор”. Направена инспекция от локалните органи на реда е открила, че част от тези, които отдават парцелите чартърен, даже не са в България.

Докато се водели безработни и нуждаещи се, те изкарвали пари в чужбина, а в това време припечелвали и от отдаването на наетите от тях жилища на други лица. Някои от наемателите правели и какви ли не врътки, с цел да се снабдят с жилището на алегорична цена. Те фиктивно се развеждали или припознавали деца, с цел да дават отговор на критериите, записани в общинската разпоредба за предоставяне на жилища чартърен. Друга порочна процедура била опцията, която се дава на наемателите след петгодишно прилагане чартърен да си купят общинското жилище на цена надалеч под действителната пазарна. В началото на 2017 година след осъществена от общината инспекция, 11 души са били изгонени от дадените им за прилагане общински жилища.

През тази година община Велико Търново разполага с над 400 жилището, мераклиите за които обаче са минимум два пъти повече. Месечният наем е повече от алегоричен и стартира от 80 стотинки на кв.м. Хората, които желаят да получат общински апартамент, би трябвало да дават отговор на 12 условия, измежду които да нямат жилище или вещни права, свързани с този вид недвижими парцели и да живеят през последните пет години във В. Търново. Размерът на наличните средства, в това число коли и земеделска земя, пък не би трябвало да е по-голям от две трети от оценката на жилището, за който се борят. Освен с измамите общинарите имат проблем и със събираемостта на наемите, които въпреки и смешни и алегорични, също не се заплащат от всички в точния момент. Само 12 от най-големите длъжници имат неплатени наеми в размер на 17 000 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР