Добрев настоява феодите на ГЕРБ в държавната администрация и компании

...
Добрев настоява феодите на ГЕРБ в държавната администрация и компании
Коментари Харесай

Илиян Василев: Делян Добрев ангажира Сарафов да блокира фискални баланси, критично необходими ни за еврозоната

Добрев упорства феодите на ГЕРБ в държавната администрация и компании да останат отвън контрола на държавното управление. Това е декларация за суверенитет на мафията, граничещ с апел за прелом - болярите си желаят своето и не им пука за страната.

Знаете ли кое е циничното? БЕХ имат действителни пари, които обслужват и мрежите от въздействие на транспартийни групи за въздействие. Те се разходват през решение на борда и изплънителните шефове, назначени от ГЕРБ, и оставени от Румен Радев.

Внушението на Добрев, че претенциите на фиска към най-голямата ни компания, цели банкрута на БЕХ, тъй като кредиторите щели да създадат авансово изискуеми други задължения е нелепост. Напротив, отписването като несъбираеми на тези задължения внезапно утежняват финансовата позиция на БЕХ, тъй като изтриват от активите му едни доста стотици милиони. И това се следи от кредиторите.

Действието на Добрев са изпреварващи, с цел да снеме от себе от отговорността за проблеми на БЕХ и разкрития по високите етажи на държавната енергетика.

Гласувалият срещу кабинета Добрев неодобрява и Мария Габриел, защот блокира най-важната задача, поради която Габриел е изпратена от ЕНП - да влезем в еврозоната.
Добрев упрекна държавното управление на Петков че е забъркано в корупционни покупко-продажби с природен газ, които бяха осъществени през намесата на Белия Дом и за които имаше стопроцента гаранция че всичко е намерено и транспарантно.

Със сигнала си до ВАП, Добрев де факто минира недостиг от 3 %, тъй като мъчно се намира опция на едномилиардния дял от БЕХ като доход. Добрев се опитваше да играе ролята на Пеевски в Движение за права и свободи, през позициите си в енергетиката. Не инцидентно пукнатитите сред ГЕРБ и държавното управление вървят през връзките сред Мария Габриел и парламентарната група.

Вън от подозрение - Борисов е дал глоба за този ход на Делян, тъй като той държи Сарафов.

А в този момент малко " механически бележки ".

Първо, отписването на отговорности към БЕХ не е единственото допустимо деяние, можеха да го трансфорат в дял и да усилят капитала в съответните сдружения длъжници. Смяната на управленията на енергийните сдружения и изключително на БЕХ, Булгаргаз и БТГ, става незабавна потребност, тъй като новият министър на енергетиката ще бъде тотално блокиран.

Второ, Добрев пропуща най-важното - този дълг на Булгаргаз към БЕХ има верижен резултат - Топлофикация дължи на Булгаргаз, клиентите на Топлофикация дължат на Топлофикация, тъй като цените на топлинната сила не покриват изцяло цените на природния газ. След Булгаргаз няма отписване на никакъв дълг.

Служебните кабинети на Радев един път си правеха обществената политика с цените на природния газ, натискаха КЕВР - който учтиво обслужваше потребностите на служебните на Радев и повторно продължиха покупко-продажбите с съветски газ през Митилинеос, на по-високи от борсовите цени и по този начин увеличаха отрицателния финансов резултат на Булгаргаз, респективно понижава маржове, облаги и дивиденти. И способността на си обслужва задълженията и понижава цените на природния газ за потребителите.

Трето, не е проблем в по-скъпия нагнетен газ в Чирен - Европейска комисия им даде формулата на спомагателната държавна помощ, точно тъй като Европейска комисия и страната задължи Булгаргаз да изпълни Чирен предходната година със безценен газ. Този газ си остава в Чирен и Булгаргаз няма да има потребност да нагнетява нов и по този начин си икономисва пари.

 

Нали за това плащаме по-скъп газ от тържищата /това е формалното обяснение/ тъй като в микса последователно влизат по-малки количества от Чирен и можем да нагнетим по-евтин газ това лято. Булгаргаз не е споделил, че не може да обслужи заемите си, нито че не може да ги разсрочи, както БЕХ прави с другите си длъжници. И по този начин ще останат по-голямата облага в БЕХ и опция за дивиденти, по този начин както проекто бюджета възнамерява.

Добрев има и персонален претекст, тъй като има комплекс по отношение на харвардеца Асен Василев и не може да влезе в кожата си от вероятността финансовия министър да успее с " невъзможния " бюджет с 3 % недостиг. Тази характеропатия типична за детска градина, единствено в ГЕРБ минава за " опит ", за " професионализъм ", за " грижа " за енергетиката, а в съшност е незначителност в отбрана на корупционни мрежи и зависимости, върху които е построена самата партия.

Въпросът ми е към парламентарната група на ГЕРБ, към Борисов и най-много към Мария Габриел - не можете да съвместите корупция и Еврозона. Избирайте.
Към държавното управление - с цел да избегнете саботажи не се колебайте и сменете управленията на държавните енергийни сдружения. Особено тези с дълъг стаж.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР