Добре съм, под карантина съм, защото съм бил в контакт

...
Добре съм, под карантина съм, защото съм бил в контакт
Коментари Харесай

Смразяваща кръвта новина! Втора свирепа вълна на Коронавирус в България! Започва

Добре съм, под карантина съм, тъй като съм бил в контакт с болен от ковид. Спазвам прецизно ограниченията. Това съобщи в тв ефира във вторник шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов, който е под домашна карантина поради контакт с болен от Ковид-19.

„ Правих си два PSR теста. И двата бяха негативни. Правих си и бърз тест, който сподели съществуване на антитела, само че знаете за достоверността на тези проби. След края на карантината ще направя още веднъж PSR тест, който ще покаже имам ли антитела “, разкри той.

„ В момента нямаме заболели лекари в „ Пирогов “. Всички болни бяха от така наречен „ първа вълна “ и всички към този момент се върнаха на работа “, добави шефът на лечебното заведение.

„ Задължително би трябвало да се носят маски както от личния състав в лечебните заведения, по този начин и от пациентите. Другият миг е правенето на PSR проби. Ние построяваме една защитна стена, когато вършим PSR тестванията на пациентите “, посочи проф. Балтов.
По думите му при започване на пандемията няколко пациенти са заразили 10-15 лекари в „ Пирогов “.

„ Към днешна дата (бел. ред. 23 юни) имаме 19 пациенти, които са в коронавирус отделението и един в реанимация, който е на апаратно дишане. В „ Пирогов “ постъпват пациенти в приблизително тежко и тежко положение “, добави шефът на болничното заведение.
„ В момента имаме втори пик, който е доста сериозен. Около 1600 дейни случаи, от които 20% влизат в болница, а 5% са в доста тежко положение “, посочи проф. Балтов. По думите му пациентите са на антибиотично лекуване, както и на антикоагулантна терапия. На същата терапия е и той. " Антикоагулантната терапия съставлява приемане на лекарства против съсирване на кръвта. Такива лекарства се одобряват 30 дни след изписване от болничното заведение “, заключи шефът на „ Пирогов “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР