Добре известно е, че спирачните компоненти са едни от най-важните

...
Добре известно е, че спирачните компоненти са едни от най-важните
Коментари Харесай

Как и кога се проверява спирачна течност?

Добре знае се, че спирачните съставни елементи са едни от най-важните детайли във връзка с сигурността на транспортното средство. Поради тази причина е от значително значение да се знае по какъв начин и по кое време да се подменят те. Има няколко сериозни за сигурността съставни елементи, които неведнъж се подценяват.

Спирачната течност е един от най-лесните за промяна съставни елементи на спирачната система и един от най-игнорираните от водачите. Препоръчително е инспекция да се прави на всеки две години заради свойството на течността да всмуква влага, което на собствен ред повлиява представянето. Как обаче се ревизира качеството на спирачната течност.

Разпространените тестери вид "химикалка " не са изцяло надеждни, защото те проучват най-вече положението на спирачната течност, измервайки единствено проводимостта й. По-скъпите разновидности, като да вземем за пример тестерите Ferodo съумяват да трансформират процедурата и обезпечават надеждни резултати. Тези тестери мерят непосредствено точката на шупване посредством сгорещяване на течността и генерират повторяеми резултати.

Един от основните проблеми на спирачната течност е така наречен "въздушни мехурчета ". Те утежняват качеството на течността. Необходимо е огромно внимание, ако спирачната течност би трябвало да бъде заменена, както във връзка с процеса на инспекция и промяна, по този начин и във връзка с избора на течност. Принципно от Federal-Mogul, да вземем за пример не предлагат използването на видимо евтини решения, просто тъй като не са ефикасни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР