Добре известно е, че пътят към по-устойчиво и осъзнато общество

...
Добре известно е, че пътят към по-устойчиво и осъзнато общество
Коментари Харесай

Първата ESG магистратура в България отваря за прием на нови студенти през юли

Добре знае се, че пътят към по-устойчиво и осъзнато общество стартира от образованието. Когато то е провеждано вярно - хората се учат освен на науката за изменението на климата и аргументите, заради които би трябвало да бъдат подхванати дейности, само че също по този начин се ангажират, овластяват и предизвикват да водят по-екологичен метод на живот във всеки един аспект. В този подтекст основна роля се чака да изиграе образованието по отговорно и стабилно ръководство, по-известно като " ESG ".

Когато приказваме за ESG засягаме тематики като: какво е общественото предприемачество и по какъв начин ръководството на бизнеса би могло да бъде по-далновидно от към " зелена " позиция.

Първата магистратура по " Отговорно и стабилно ръководство ", която дава цялостна визия за това, какво е ESG започва преди година Стопанският факултет на Софийския университет.

" Магистърската стратегия дава измеренията на ръководството на шестте капитала в трите стълба на стабилно развиване. Основно става въпрос за икономическите, обществените и екологичните резултати от активността на фирмите ", заключи основен помощник доктор Марина Стефанова, шеф на магистърска стратегия " Отговорно и стабилно ръководство " в Стопанския факултет.

По думите й на теоретично равнище този модел се внедрява в ръководството на предприятията и на организациите като по-широко разбиране.

" Изключително настояща е и рамката, в която се реализира корпоративната отговорност на предприятията ", споделя още Марина Стефанова.

Според нея най-ключовото в образованието е, че студентите намират отговор на въпроса: " Как ".

" А точно познаване на стандартите и системите за ръководство на функционалностите и изобщо на процеса по корпоративна резистентност и отговорност. Начинът, по който тя се регистрира и мери. Това са неща, които в холистичен проект не са изучавани до момента в България ", изясни шефът на магистърската стратегия.

Марина Стефанова описа, че съвсем всичките студенти в ESG програмата са хора от бизнеса.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

" Обучението им дава по-голяма убеденост след завършването си да работят безусловно професионално и да подкрепят стратегическото ръководство на организациите, в които се осъществят в следствие ".

Повечето студенти в новата компетентност са насочени към основаването на научни познания в области като световни цели за стабилно развиване.

" Вижда се и ясна ориентировка към свързване на няколко съставния елемент, т.е. може да е имало познание в региона на превоза от позиция на съгласуваност, само че не и от позиция на екологична съобразност. Виждаме доста забавна симбиоза ", изясни Стефанова. Тя добави, че по-голямата част от студентите работят и с теоретичен началник, и с теоретичен съветник, тъй като някои от тематиките не са мултидисциплинарни.

С кандидатстване по документи

стартира първата част от приема в магистърската стратегия, идващият съставен елемент е събеседване. Магистратурата завършва с сполучлива отбрана на магистърска теза.

Тази година регистрацията за банкет на нови студенти в специалността стартира при започване на юли, а през втората половина на месеца ще бъдат извършени и изявленията. Нормалният приемен график продължава доникъде на септември.

Срокът на образование е 2 семестъра,

които протичат задочно - под формата на модулно образование.

" Студентите идват в университета в границите на към 6 седмици през образователната година. Техните лекции са веднъж седмично в месеца, присъствено, т.ест. най-често имаме лекции от събота до идната неделя. А през останалите три седмици студентите могат да работят ", изясни Марина Стефанова.

Факултетът има доста мощна кариерна седмица при започване на образователната година, на която на открити лекции и полемики идват хора от практиката, от разнообразни посоки - адвокати, икономисти, а някои от тях са и еколози, маркетолози и специалисти във връзките с обществеността.

" Това е една огромна първа среща ", уточни Марина Стефанова. Магистърската стратегия има повече от 10 партньорства, осъществени с разнообразни институции, в това число и с Министерството на труда и обществената политика, Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации и Уницеф.

" Благодарение на тази мрежа нашите студенти са канени на всички значими събития в региона на корпоративната обществена отговорност. "

Извънкласните занятия на студентите им дават и опция да вземат участие в образователни визити на място в разнообразни компании. По време на тези визити студентите се срещат с опциите си за реализация, след завършването на магистърската стратегия.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР