Добре известен за хипертониците у нас медикамент е сочен от

...
Добре известен за хипертониците у нас медикамент е сочен от
Коментари Харесай

Лекарство за 1,61 лева спасява от смърт при COVID-19

Добре прочут за хипертониците у нас медикамент е апетитен от медиците в първия епицентър на COVID-19 – Ухан за изключително сполучлив при лекуването на ковид. Става въпрос за баналния амлодипин бензилат, който в България се търгува сред 1 и 2 лв. опаковката.

Според изследването на уханските лекари, той може да помогне фрапантно при лекуването на леки и среднотежки пациенти с коронавирусна зараза, които страдат от хипертония, като се има поради, че високото кръвно е измежду топ главните болести, водещи до съдбовен край при развиване на COVID-19.

По създание амлодипинът е блокер на калциевите канали, като те уголемяват артериите на мозъка и артериите в другите елементи от тялото и понижават натоварването на сърцето. Това го улеснява да изпомпва кръв, заради което се нуждае от по-малко О2. Чрез понижаване на потребностите на сърцето от О2, блокерите на калциевите канали облекчават или предотвратяват стенокардията.

Според медиците обаче амлодипинът, както и медикаменти като нифедипин и верапамил, които са необятно употребени у нас, могат доста да понижат риска от развиване на COVID-19, спрямо блокерите на АCE-2 рецепторите (АCE инхибитори), каквито са медикаменти от вида на еналаприла.

Лекарите следят изключително положителни резултати в лечението, когато блокерите на калциевите канали се ползват дружно с хлорохин.

Инфо:лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР