Добре известен факт е, че разработването и проектирането на нова

...
Добре известен факт е, че разработването и проектирането на нова
Коментари Харесай

Размисли и страсти за следващата 5-та серия на BMW

Добре прочут факт е, че създаването и проектирането на нова кола лишава много време. Някои обаче си показват, че всичко, което е належащо, е един изобретателен и надарен човек да излезе с концепция, да вземе молив и лист хартия и готово.

Реалността обаче е доста по-досадна и включва безчет връзки сред дизайнерския отдел и инженерите на компанията, развой, който може (и нормално се случва така) да отнеме години.

Ето за какво решенията за внасяне на значими промени в състава на производителя не се одобряват с лека ръка. Те имат фокусни групи, беседват с актуалните притежатели, вършат всичко допустимо, с цел да минимизират рисковете и в последна сметка да максимизират облагите. И въпреки всичко произшествия се случват.

Хората (включително и ние) се втурнаха да хулят ​​новата серия 4 тъкмо поради радикалната смяна в дизайна. Почти една година по-късно гигантската радиаторна решетка или така наречен " бъбреци " загуби част от първичната си отблъскваща мощ, като това стана благодарение на чудесния модел M4 Competition.

Електрическите BMW-та се одобряват от огромна част от публиката с още повече " хейт ", а на компанията става все по-трудно да изясни. Фактът, че те даже разполагат с радиаторна решетка, макар че не се нуждаят от такава.

Това е все едно да нарисувате пъпка на лицето си, даже в случай че не страдате от акне. Кой прави това? Но с iX баварците не престават да натрапват новите " бъбреци ", като поради новия стеснен дизайн на фаровете те наподобяват още по-големи.

Германските експерти от Auto Bild показаха един рендер на идната пета серия, който наподобява като призрачен сън за всички, които харесват красиви коли. В него се смесват и двата противоречиви детайла - огромна решетка и доста тънки фарове.

Явно баварците не престават да вървят към една нова еднаквост на марката, която желаят да затвърдят с един от бестселърите си - новата серия 5. Ако рендерът има нещо общо с действителността, то ни чака външен тип, който припомня на остарялата серия 8 (E31) от началото на 90-те.

От друга страна обаче колата наподобява и на недотам лицеприятната Hyundai Kona. Въпреки че нямаме нищо срещу южнокорейския субкомпактен автомобил, то съгласно нас това не е типът, в който ще се влюбят болшинството BMW почитатели.

За благополучие актуалната пета серия има още няколко години живот, тъй че е прекомерно рано да се вършат прогнози. От BMW обявиха, че дизайнът на решетката от серия 4 не е наложително да се популяризира в цялата гама на марката, само че това не подсигурява цялостна сигурност за всеки предстоящ модел.

Имайки поради това, новата 5-та серия може да наподобява рисково покрай това, което виждате на фотографията. Дали в случай че това се случи, " петицата " ще отвори нови хоризонти за баварците или пък ще ги повлече надолу (както в действителност към този момент се е случвало с някои от творенията на Бенгъл) е към момента рано да се каже.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР