Добре известен факт е, че хомосексуалността не е привична само

...
Добре известен факт е, че хомосексуалността не е привична само
Коментари Харесай

Когато гърбатите китове правят секс

Добре прочут факт е, че хомосексуалността не е привична единствено за хората, само че се среща и при някои типове животни.
 Гърбатите китове и по какъв начин ловджия на омари беше лапнат и изплют от морския бозайник
Как кит лапна и изплю риболовец край крайбрежията на Съединени американски щати

Инцидентът няма неприятни последици

Има доста типове животни, при които досега човек не е успявал да стане очевидец на сексуален акт. Точно като при гърбатите китове.

Е, през януари 2022 година екип от учени съумява за първи път да снима сексуален акт сред гърбати китове. Изследването, оповестено в  в края на предишния месец, обаче демонстрира, че има нещо много ненадейно.
 Снимка 656406

И двата кита са били мъжки. От  разбираме, че макар десетилетията наблюдаване над гърбатите китове, до този миг пенисът е оставал тайнственост и хора не са документирали полов акт сред два индивида.

Но това се е трансформирало, тъй като двама фотографи са съумели да уловят това рядко събитие край крайбрежията на Хавай. По този метод тези фотоси освен са първото документиране на полов акт сред гърбати китове, само че и първото доказателство за хомосексуалност при този тип.

До момента прояви на хомосексуалност са следени при делфини и косатки, само че не и при гърбати китове. " Това изобретение провокира нашите предубедени показа за държанието на гърбатия кит ", споделя Стефани Стак, която е откривател в Pacific Whale Foundation и водещ създател на научния труд.

Гърбавите китове всекидневно са с размери до 16 метра на дължина и тежащи до 36 тона. Обикновено  типът прекарва лятото в полярни води, а през есента и зимата мигрира към по-топъл климат.

На фотосите се вижда по какъв начин единият от китовете държи другия с гръдните си перки по време на половия акт. Според откривателите, другият кит е изглеждал очевидно отпаднал и болен и затрупан с китови въшки, които са бели паразити, срещани при китоподобните.

Пенисите на мъжките гърбати китове са скрити в " генитален процеп ", с цел да не възпрепятства плуването. Пенис на гърбат кит е следен дребен брой пъти в предишното по време на уриниране.
 Бискайски кит, омарите и по какъв начин те могат да са причина за намаляването на популацията на китовете
Защо омарите имат пръст в намаляването на бискайските китове

Неподозирана щета

Според новото проучване, гърбатите китове могат да употребяват гениталния процеп или ануса както за еднополов секс, по този начин и при образуване на обществен съюз или за определяне на надмощие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР