„Добре е първо да видим запушване на пробойните в бюджета

...
„Добре е първо да видим запушване на пробойните в бюджета
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Първо да се запушат пробойните в бюджета, а после да се вдига максималният осигурителен доход


„ Добре е първо да забележим задръстване на пробойните в бюджета и чак тогава да се приказва за нарастване на оптималния застрахователен приход. “ Това сподели в ефира на bTV Radio депутатът от „ Демократична България “ и ръководител на Комисията по икономическа политика и нововъведения Мартин Димитров.



„ Ако хората не видят това, се получава следното – тези, които са на ярко, и които по този начин или другояче заплащат, ще ги накараме да заплащат още повече, а тези, които не са плащали или са крили част от дължимото, отново ще продължат да не заплащат. Обществото схваща тази неправда. Затова ще продължим доста доброжелателно да беседваме с Министерството на финансите и да търсим решение “, сподели още той.

По думите му допустимо решение е да има по-малко повишаване на оптималния застрахователен приход. Димитров сподели още, че данъчните би трябвало да се концентрират върху огромните компании, а не върху дребния бизнес. Той разяснява и запитването, което направи към Министерството на финансите по отношение на това дали има автоматизирани измервателни уреди за производителите на алкохол и цигари.

„ Получих отговор, че това шест години не е въведено, тъй като трябвало да се изиска едно единодушие от Европейска комисия, а шест години не е поискано. Това е необикновен парадокс. Това значи, че този надзор не е въведен в цялостната му мощ или е въведен изборно. Т.е. прецизният надзор върху огромните компании, който сме поискали, не е въведен шест години “, изясни той.

По думите на Димитров финансовият министър Асен Василев е заречен това да бъде направено.

Мартин Димитров разяснява и енергийната рецесия, като съобщи че КЕВР би трябвало да създадат своите инспекции по другите кавги от последните седмици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР