Добре е лидерите да отстъпят встрани, а да излязат експертите

...
Добре е лидерите да отстъпят встрани, а да излязат експертите
Коментари Харесай

Ива Митева: Да излязат експертите, лидерите да отстъпят

Добре е водачите да правят отстъпка настрана, а да излязат специалистите от А-отборите. Червени линии няма да слагаме. Това повтори националният представител от „ ИТН “ Ива Митева след консултациите на политическата групировка при президента Румен Радев преди връчването на третия мандат.

Председателят на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов също посочи, че за групировката е най-разумно политическите водачи да бъдат по-отдалечени от изпълнителната власт.

„ Разговор за министър-председател се води на договаряния сред бъдещи съдружни сътрудници. Всичко останало е нечиста сделка. Ние не сме се засилили той да е, да вземем за пример, от Има Такъв Народ или от която и да е друга партия. Той би трябвало да е фигура, която да сплоти останалите. И в случай че не е политическа фигура, мисля че ще реализираме доста по-лесно краен добър резултат “, сподели Йорданов.

От Има Такъв Народ са подготвени на диалози с досегашните си съдружни сътрудници от „ Продължаваме Промяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “, стана ясно още след днешните съвещания. Но бяха канеторични – няма да водят диалози за бъдещо ръководство с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

„ Едни нови избори няма да произведат кой знае каква друга картина, може да се влезе в нов цикъл. И в случай че няма работещ парламент, не можем да приказваме за каквото и да е законодателство и по Плана за възвръщаме. Затова в случай че сега има политическа партия, която тласне страната към избори, ще носи отговорност за това “, съобщи на собствен ред Станислав Балабанов.

От „ ИТН “ дадоха поръчка, че ще работят за правосъдната промяна, антикорупционното законодателство, както и по-добро опазване на здравето, обучение и обществена политика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР