Добре е, че имаше срещи и на президента Радев, и

...
Добре е, че имаше срещи и на президента Радев, и
Коментари Харесай

Нинова: Посещенията на Радев и Борисов размразиха отношенията с Русия


Добре е, че имаше срещи и на президента Радев, и на премиера Борисов. Чрез тези визити се размразиха връзките сред България и Русия. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ От визитата на Борисов и министрите чакахме доста повече конкретика. За страдание, както разбираме, не е имало срещи сред българските министри и съветските им сътрудници по съответни тематики и съответни съглашения. Нищо съответно не е контрактувано. Г-н Борисов се опита да проправи личните си неточности от прекъсването на плановете, само че не съумя. Извинява се и търси амнистия от Путин, само че за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите изгоди “, счита Корнелия Нинова.

Тя изрази вяра стартираният разговор сред България и Русия да продължи на всички политически, дипломатически и стопански нива, тъй като е в полза на България.

„ Мисля, че Борисов отиде, с цел да обезпечи газ за хъба „ Балкан “, само че нищо сходно не е получено. Замразяването на „ Южен поток “ и „ Белене “ явно ще ни коства доста “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Тя още един път препотвърди поддръжката на партията за построяването на АЕЦ „ Белене “ и прикани да бъдат подхванати съответни стъпки в тази посока. „ Руската страна е подготвена да се включи, само че едвам откакто България се обясни какво желае. Нашето държавно управление очевидно още не е изяснило. Очакваме да внесат най-малко отпадането на мораториума, с цел да създадем една първа стъпка “, разяснява още Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР