Добре дошли в Студентски град! Шофирайте разумно и обичайте живота!

...
Добре дошли в Студентски град! Шофирайте разумно и обичайте живота!
Коментари Харесай

Студентски град: Билборд приканва младите хора да бъдат разумни шофьори

" Добре пристигнали в Студентски град! Шофирайте рационално и обичайте живота! Вие сте бъдещето на България! "

Този надпис стои на билборд на входа на Студентски град в София. Разположен е на метри от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, пред което има нескончаем и изострен завой, където постоянно стават произшествия.

" Бизнесът ми е тук от 2005-а година и непрекъснато съм очевидец на катастрофи. Карат, все едно не са виждали оправен път. И тъй като тук живеят главно младежи, апелът ми е към тях. Явно ги избива на експанзия, до момента в който карат ", описа пред " 24 часа " Любомир Маринов, който е притежател на билборда. Той е строителен бизнесмен и когато няма рекламодатели, поставя банера с предизвестието. И по този начин към този момент над 10 години.

Идеята за билборда била персонално негова. Не е провокирана от съответен случай, а от натрупването на доста такива. За страдание обаче, резултат няма, счита той.

Луксозно БМВ с великотърновска регистрация беше изхвърчало от пътя. То беше в тревата край асфалта, на сантиметри от дирек. На мястото имаше полиция и пътна помощ.

" Това са хора, които желаят да бъдат видяни, само че не с обучение, а с безрасъдно шофиране. Бордюрите там са постоянно изкъртени. В София, който кара обикновено, е зложелател на другите. Псуват го, наскърбяват го ", споделя Маринов.

Въпреки нулевия резултат се оказва, че живеещите в Студентски град знаят за билборда. Повечето от тях го разпознават незабавно и знаят къде се намира. Край него минава и рейс 94, с който се стига до квартала.

Радина и Боряна, които учат наоколо, описват за безобразното минаване през завоя и че постоянно виждат произшествия. Много студенти, главно девойки, не желаят да карат из квартала тъкмо поради неспазването на разпоредбите там. Според тях, макар че билбордът се набива на очи,  не въздейства на тези, които не желаят да карат обикновено.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР