Добре дошли в последния епизод на Всички толерират Борис Джонсън“

...
Добре дошли в последния епизод на Всички толерират Борис Джонсън“
Коментари Харесай

Защо Борис Джонсън играе опасна игра

Добре пристигнали в последния епизод на „ Всички толерират Борис Джонсън “ или, както е прочут по-добре: конференцията на английската Консервативна партия.

Министър-председателят на Англия – Тереза Мей – даде старт на събитието с изявление, в което отхвърли да разяснява дали или дали не външният министър е несваляем. Това стана малко откакто би следвало да го уволни, поради негова публикация по отношение на Брекзит в „ Телеграф “. Джонсън продължава да нервира втората Желязна лейди и от страниците на „ Сън “, като дава непотърсени препоръки по отношение на Брекзит. Той приканва Министерството на интернационалното развиване още веднъж да бъде слято с министерството на външните работи.

Така както продължава, няма да е изненада идната седмица, когато Джонсън ще разиска какъв цвят Тереза Мей би трябвало да боядиса стените в постройката на държавното управление на „ Даунинг Стрийт “.
Сред министрите и депутатите, раздразнението пораства към потребността на външния министър да бъде центъра на вниманието и от това, че той ги отвлича от това да поемат самодейността.

В Лондон въпросът за Брекзит е внимателен. Но освен в столицата сривът на консерваторите е годен. Според социологическо изследване на „ Опиниум “ наподобява, че Джонсън губи своя облик и в провинцията.
Джонсън играе чудесна игра, в случай че въпросът е да се притегли задоволително поддръжка от десницата в Консервативната партия, с цел да доближи до балотаж при избор на неин ръководител. Но в случай че въпросът е по какъв начин да завоюва по-късно поста да стане министър-председател, тя не е толкоз добра.

(преводът е
на организация „ Фокус “)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР