„Добре, че пожарът стана през деня. Ако се беше случил

...
„Добре, че пожарът стана през деня. Ако се беше случил
Коментари Харесай

Пътници от запаления влак: Ако беше станало посред нощ, щяхме да изгорим като пилци

„ Добре, че пожарът стана денем. Ако се беше случил в нощния трен, два вагона с хора щяхме да изгорим като пилци, до момента в който спим ", с тези думи се завърнаха в Бургас пасажерите от влака, който пламна в петък вечерта на гара Коньово край Нова Загора, написа "Монитор ".

Хората бяха превозени до морския град с рейсове. Последните 25 пасажери от влака дойдоха на жп-гарата в Бургас след среднощ, изплашени и изнервени от дългия път, траял повече от 10 часа.

Напрежение имаше и измежду посрещачите, които висяха над два часа, без да знаят по кое време околните им ще дойдат. "Нямаме никаква връзка с детето, не знаем къде е, по какъв начин е... Когато разбрахме за случая, телефонът беше изключен, несъмнено батерията е паднала ", с паника показа възрастен мъж, който очакваше внучката си. Оказа се, че множеството от пътуващите във влака са възпитаници, които са тръгнали на посетители на родственици за пролетната почивка.

След като рейсовете най-сетне дойдоха в Бургас, хлапетата описаха, че са чакали близо 2 часа на гара Коньово, до момента в който се придвижат изпратените от Ямбол 2 рейса, с които са били извозени.

"Паника нямаше, просто усетихме миризма на изгоряло и влакът спря. Всички започнахме да излизаме, видяхме пламъци и дим. Нашият вагон първи се възпламени, до момента в който излизахме към този момент гореше и вторият ", описаха учениците.

Според пасажерите чиновниците от влака са реагирали стремително и съумели да изведат в точния момент всички. Пожарната обаче са забавила и до момента в който дойдат огнеборците, от двата вагона останали единствено ламарините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР