Добре, а, айде, а, ш`ти се обади там, а, Митко

...
Добре, а, айде, а, ш`ти се обади там, а, Митко
Коментари Харесай

„24 часа“: Кои са „Митко“ и „Христозов“ от СРС-тата с Радев?

„ Добре, а, айде, а, ш`ти се обади там, а, Митко или Христозов да ме държиш в течение “.

Това споделя мъжът от записите, публикувани от прокуратурата, за който се счита, че гласът на президентът Румен Радев на командира на Военновъздушни сили ген. майор Цанко Стойков. Двамата разясняват инспекция на КПКОНПИ за назначението на актуалната брачна половинка на Радев - Десислава, тогава още Генчева, на работа във Военновъздушни сили, предава „ 24 часа “.

Кои са Митко и Христозов, на които президентът има толкоз огромно доверие, че им поверява такава значима информация, запитаха се мнозина след разпространението на записите.

Според доближени на Радев Митко е в действителност един от най-близките на президента на „ Дондуков “ 2 - основният секретар на институцията Димитър Стоянов.

Наричан дясната ръка на президента, Стоянов е служил дружно с Радев близо 15 година във Военновъздушни сили. Той е полковник и е бил механик на самолети. Също като Радев и Стоянов е приключил Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия и във Военновъздушния лицей „ Максуел “ в Съединени американски щати, въпреки и по друго време. И двамата са служили в авиобазата в Граф Игнатиево. Бил е и началник-щаб в Командването на Военновъздушни сили по времето, когато ген. Радев е отпред, като дава отговор за техниката и въоръжението. А сътрудниците му от тези години разказват Стоянов като работохолик, безрезервен и доста правилен. Публична загадка е, че всички кадрови решения на президента минават през неговото утвърждение.

А Христозов е най-вероятно различен доста непосредствен на Радев човек - Илия Христозов. До юли предходната година той бе консултант по икономии и вложения на президента, само че по-късно Радев го прати от своята квота в Комисията за контролиране на известията. Христозов и Радев са един до друг от дълги години, още от Военновъздушни сили. И той е приключил ВВВУ " Г. Бенковски " в Долна Митрополия, само че като инженер по радиооборудване на летателни апарати. Завършил е и право, има магистратура по " Икономика на сигурността и защитата " в УНСС. Започва кариерата си в авиационния полк в Безмер, само че по-късно е служил на разнообразни длъжности в базата в Граф Игнатиево. През 2011 година е назначен за финансов инспектор в Командването на Военновъздушни сили.

Може да се допуска, че следствието против военачалник Стойков е за нещо по-значимо, в сравнение с вероятно укриване на документи по инспекция на Комисията за спор на ползи. Впрочем от записите не става изцяло ясно дали тези документи, които не се дават на проверяващите, не се отнасят за нещо напълно друго и надалеч по-значимо и каква е ролята на упоменатите лица. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР