Добрата дума лекува. Това е мотото на акцията на Българския

...
Добрата дума лекува. Това е мотото на акцията на Българския
Коментари Харесай

Председателят на БЛС с коментар за насилието на медици и четворното убийство в Нови Искър

Добрата дума лекува. Това е мотото на акцията на Българския лекарски съюз против насилието над медици, съобщи доктор Иван Маджаров - ръководител на БЛС в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Местата, на които се случва насилието над медици, са сериозни. От една страна са обезпокоените хора за здравето на техен непосредствен и е обикновено да бъдат афектирани, от другата са лекарите, които работят напрегнат. Не би трябвало да се стига до физическо принуждение. Ако се е позволило такова, би трябвало да има бързо произвеждане. От 20-30 заведени каузи, има 1-2 ефикасни присъди, това довежда до възприятие за безотговорност ", разяснява още той тематиката за насилието над медици.

"Приветствам дейностите на прокуратурата, би трябвало да се стигне до край. Ако няма ефикасни санкции, оставаме единствено с усещане за акции, които компрометират сътрудници и от това цялата колегия страда ", безапелационен доктор Маджаров във връзка интервенцията на ГДБОП във Варна против злоупотребите с издаване на ТЕЛК-ове.

"Освидетелстването на психологично болните е огромен проблем. Не е добре за никой да бъде излишно освидетелстван, това поставя един щемпел на индивида, че той има такова заболяване. Освен това, тези хора също имат право да живеят измежду околните си ", приключи доктор Маджаров по тематиката за жестокото четворно ликвидиране в Нови Искър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР