Добра новина за тези, които се борят да направят 10

...
Добра новина за тези, които се борят да направят 10
Коментари Харесай

Какъв е минимумът крачки, от които се нуждаем на седмица

Добра вест за тези, които се борят да създадат 10 000 крачки дневно и се провалят. Изследователи са открили, че човек не би трябвало да прави 10 000 или даже 8000 крачки дневно, с цел да поддържа здравето и да удължи живота си, описват от actualno.com. Дълго време откривателите спорят за нуждата да се вършат най-малко 10 хиляди или 8 хиляди крачки всеки ден. Няма подозрение, че интензивният метод на живот фактически ни оказва помощ да поддържаме здравето си на равнище и даже да удължим продължителността на живота. Учените обаче не са съумели да реализират единогласие по един въпрос – какъв брой крачки би трябвало да вършим дневно.

В ново проучване учени от университета в Киото в Япония стигнали до извода, че ходенето фактически е единственото нещо, от което се нуждаем за здравословен и дълъг живот. Нещо повече, откривателите считат, че даже и минимумът е задоволителен, с цел да се поддържат животът и здравето. И по този начин, откривателите откриха, че единствено 8000 стъпки един път или два пъти седмично ще бъдат задоволителни, с цел да подобрим здравето си. Резултатите свидетелстват, че хората, които вършат този най-малък брой стъпки на седмица, имат същите сърдечносъдови " изгоди “ и по-ниска смъртност като тези, които вършат 8000 стъпки на ден. Например при хората, които вършат единствено 8000 стъпки един път или два пъти седмично, в идващите 10 години рискът от гибел се снижил с 15%. В същото при време тези, които правели същия брой крачки от 3 до 6 дни в седмицата, рискът от гибел бил с 16,5% по-нисък.

Според създателя на проучването доктор Косуке Иноуе това е отлична вест за възрастни, които просто нямат време да спортуват през делничните дни, само че могат да правят дълги разходки или да спортуват единствено през уикендите. Учените също по този начин считат, че резултатите от тяхното проучване разрешават да се предложи вървене даже няколко пъти седмично за тези, които изключително страдат от липса на време – даже такова видимо малко деяние ще бъде задоволително, с цел да подобрят своето здраве. Да отбележим, че това проучване не е взело поради други действия, като да вземем за пример колоездене или плуване, които също могат да оказват помощ за поддържане на форма и попречване на развиването на сърдечносъдови болести. Според доктор Холи Андерсен е значимо да се схваща, че това проучване дефинира минимумът и демонстрира, че даже дребни физически натоварвания са потребни за нашия организъм. Като цяло е значимо да се помни, че колкото повече се движим като цяло, толкоз по-добре се отразява на нашето здраве и понижава въздействието на заседналия метод на живот върху организма.

Нека да помним, че физическата интензивност е потребна освен за нашето сърце и кръвоносните съдове, само че има позитивен резултат и върху костите, мозъка, имунната система като цяло, равнищата на стрес и качеството на съня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР