Добра новина за русенци и тези, които пътуват към Румъния.

...
Добра новина за русенци и тези, които пътуват към Румъния.
Коментари Харесай

Пускат ферибота Русе - Гюргево след 30-годишно прекъсване

Добра вест за русенци и тези, които пътуват към Румъния. След близо 30-годишно спиране фериботната линия Русе - Гюргево още веднъж ще бъде възобновена. Целта и на двете страни е да се облекчи трафикът по претрупания Дунав мост. Всеки ден в граничната зона се образуват големи опашки от тирове, които от време на време доближават 10 километра.

Фериботът ще може да обслужва 300 камиона за 24 часа единствено в едната посока. Пристанището, където преди се е правил прехвърлянето е непокътнато, необходим е единствено непълен ремонт. От митницата и гранична полиция декларират, че имат подготвеност да обработват чакащите тирове.

От наша страна би трябвало да се направи доста малко. Пристанището е държавна благосъстоятелност и може незабавно да бъде предоставено за прилагане, споделя Борислав Българинов, регионален шеф на Област Русе.

Пристанището в Гюргево обаче е частно, само че притежателите му са изразили единодушието си да бъдат оператори на фериботната връзка. Тя може да проработи най-късно през октомври. Очакванията са таксата да не е доста висока и да компенсира дългото очакване на Дунав мост.

Недоволството, което е сега, че стоят часове на Дунав мост, ще ги накара сами да отидат там. Сметките, които бяха направени и изчисленията, разбори, всичко, което беше направено, приказва по тази причина, че сумата, което сега се заплаща - към 37 - 38 евро на камион за Дунав мост, ще може да покрие, ще бъде близка до това, което ще се употребява и ферибота, споделя още Борислав Българинов.

Докато проработи фериботът, по гледище на регионалната администрация, от тази седмица се вкарва метаморфоза на придвижването към граничния пункт. При нужда камионите ще се стопират още преди да влязат в Русе. Те ще се отклоняват към буферния паркинг на бул. " България ", чиито потенциал е за към 80 тира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР