Добра новина за потребителите на Instagram, които се вълнуват от

...
Добра новина за потребителите на Instagram, които се вълнуват от
Коментари Харесай

Потребителите на Instagram ще могат да създават и продават NFT

Добра вест за потребителите на Instagram, които се вълнуват от незаменяемите токени. Съвсем скоро те ще могат да секат и да продават свои NFT непосредствено от платформата. Още тази седмица ще бъде извършен тест с подбрана група основатели на цифрово изкуство, написа Coindesk.

Последният ъпдейт на платформата - Digital Collectibles, към този момент е наличен в 100 страни. Функцията за цифрови колекционерски предмети дава на потребителите опция да свържат своите цифрови портфейли и да демонстрират NFT, които са основали или купили.

Последната актуализация ще разреши на създателите да вършат свои лични цифрови колекционерски предмети и да ги продават както в, по този начин и отвън Instagram. Те ще разполагат с услуга “от край до край ”, т.е. основаване, проявление и продажба на NFT.

Първоначално функционалността ще започва на блокчейна Polygon и ще бъде тествана от дребна група създатели в Съединени американски щати, в това число Амбър Витория, Рефик Анадол, Джейсън Сейф, Дейв Кругман и няколко други.

Тази стъпка е удивително достижение в еволюцията на Instagram, споделя съоснователят на Polygon Сандийп Нейлвал.  

Instagram възнамерява също по този начин да добави поддръжка за блокчейна Solana и портфейла Phantom. За момента такава имат единствено Ethereum, Polygon и Flow.

Добра вест за потребителите е и уверението на Meta, че до 2024 година компанията няма да начислява такси за проявление и шерване на цифрови колекционерски предмети в Instagram или Фейсбук и няма да начислява спомагателни такси за продажба на цифрови колекционерски предмети.
 
Въпреки това, прибавят оттова, „ покупките на цифрови колекционерски предмети, направени в Instagram приложения в операционните системи Android и iOS подлежат на таксуване от магазините за приложения ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР