Добра новина за феновете на Ботев донесе денят 8-ми март.

...
Добра новина за феновете на Ботев донесе денят 8-ми март.
Коментари Харесай

Добра новина за феновете на Ботев Пловдив - багери влязоха на Колежа

Добра вест за почитателите на Ботев донесе денят 8-ми март. Най-после тежки машини се появиха на стадион „ Христо Ботев “, откакто градежът му бе замразен от години . Багери и камиони на компания " Запрянови " влязоха през днешния ден на стадиона, като би трябвало да приготвят терена за същинските строителни действия, които ще се правят от " Главболгарстрой ".
Работите по стадиона бяха размразени, откакто преди три дни стана ясно, че ПФК Ботев е получил утвърждение за приемане на заем от Фонда на фондовете за довършването на „ Колежа “, както почитателите назовават обичания си стадион. Собственикът Георги Самуилов планува да обезпечи 25 % от финансирането, а останалите 75 % ще са от заема.

Реконструкцията на стадион „ Христо Ботев “ започва през лятото на 2013-та година като по проект оборудването трябваше да е готово за две години. Предвиждаше се „ Колежа “ да е най-модерния стадион в България и да дава отговор на 4-та категория по стандартите на УЕФА, което значи да може да приема даже полуфинални срещи от Шампионската лига. След банкрута на КТБ обаче, планът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018-та година, бе предоговорена с община Пловдив. Така съгласно новия проект, стадион „ Христо Ботев “ би трябвало да бъде подготвен през март 2020-та година.
До момента в построяването на стадион „ Христо Ботев “ са вложени 10 милиона лв. , като обектът е спрян на Акт 10. Вдигнат е грубия градеж на две от трибуните – южната и източната. Според новия контракт, а инвестицията не би трябвало да е по-малка от 14 милиона и 450 хиляди лв.. В случай на несъблюдение на концесията, клубът ще дължи наказателна клауза в размер на 10 % от неизпълнената по контракт инвестиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР