Добра новина! Изследователи от Лайпциг са успели да спрат разпространението

...
Добра новина! Изследователи от Лайпциг са успели да спрат разпространението
Коментари Харесай

Германски учени: Тези масови таблетки за смучене спират К-19


Добра вест! Изследователи от Лайпциг са съумели да спрат разпространяването на ковид с евтини смучещи таблетки за болежка на гърлото.

Досега специалистите са съумели да потвърдят триумфа единствено в лаборатория. Клиничното изпитване, което е наложително в такива случаи, към момента не е завършило.
Институтът по клетъчна терапия и имунология Fraunhofer взаимно с производителя от Долна Саксония Dr. Пандалис тества резултатите на екстракта от цистус върху клетките на SARS-CoV-2, който се употребява за изработката на хапчета за възпалено гърло.

Те могат да бъдат закупени във всяка аптека в Германия.„ В нашата лаборатория с високо равнище на сигурност тествахме дали екстрактът от цистус въздейства върху вирусната и клетъчната репликация. Забелязахме, че растежът е понижен доста ", сподели пред bild.de, представен от glas.bg., доктор Себастиан Улберт (49), вирусолог и началник на имунология и ваксинални технологии в Института Фраунхофер.

Това значи: хапчетата за възпалено гърло забавят ковид. Вирусологът обаче споделя: „ Това към момента не е доказателство за здравна успеваемост при хората. Този въпрос би трябвало да бъде изследван по-добре. "

В момента институтът „ Фраунхофер “ в Лайпциг организира няколко теста: „ Има редица търговски компании, които тестват своите артикули в нашата лаборатория “, споделя Улберт.

Цистусът (наричан още памуклийка, лавдан или скална роза) е лечебно растение от Средиземно море, за което се твърди, че оказва помощ при кожни проблеми или възпаления в устата. Ето за какво екстрактът му се съдържа в таблетки за смучене в гърлото, хранителни добавки, чайове и таблетки за смучене от разнообразни производители. За закупуването им не се изисква рецепта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР