Добра новина е, че Лукойл се съгласи да си изпълнява

...
Добра новина е, че Лукойл се съгласи да си изпълнява
Коментари Харесай

Владислав Панев: Може да има правителство на малцинството с втория мандат

" Добра вест е, че " Лукойл " се съгласи да си извършва отговорностите в България и да си заплаща налозите – нещо, което не е правила от 2007 година до момента. За първи път тази година разгласи, въпреки и алегорична, облага от 70 милиона лв.. Това съобщи пред БНР Владислав Панев от " Зелено придвижване ", съпредседател на Демократична България.

Относно 700-те милиона доход за бюджета за следващата година, които разгласи планирано вицепремиерът Христо Алексиев, Панев разясни, че това може да се получи при натовареност на рафинерията " на макс ", държавното управление да контракти продължение на дерогацията за продажба на създадени от " Лукойл " нефтопродукти, както и в случай че се резервира маржът сред " Уралс " и " Брент ".

" Нещата висят във въздуха. Тези 700 милиона лв. не са птичка в ръката никога. "

" Рафинерията купува по-евтин нефт, само че това не се отразява на цените на бензиностанциите досега по никакъв метод ", означи още той.

Владислав Панев пояснява изказванията на служебното държавно управление като " сделка от вида и вълкът утолен, и агнето цяло " и " изпреварващ удар, с цел да може да приключи и настояванията – и нашите, и на други парламентарни партии, за по-справедливо облагане на тези свръхпечалби ".

Сега съгласно него, " облагайки единствено една част от облагите на компанията, подтикваме още по-голям импорт на съветски нефт, без това да се отрази на цените по бензиностанциите ".

" Тоест ние освен заобикаляме глобите. Ние насърчаваме по този метод покупките от Русия. От свръхпечалба над 2 милиарда лв. ще влязат, при сегашните маржове, 700 милиона лв.. Ако всичките тези пари се дадат за понижение на цените на горивата, може би към 50 стотинки на литър гориво. "

Панев вижда като вярна стъпка проектите не всичко да отиде за отстъпки за горива, а да се подкрепят и пътуващите с публичен превоз, като по този начин ще се таргетират хората без персонални коли.

" Ако отстъпките отидат към ваучери за прилагане на рейсове, на влакове – това би било по-справедливо. "

Вчерашната среща на Демократична България с президента Владислав Панев дефинира като " нападателна дипломация, която няма общо с съвещания за връчване на мандати за държавно управление, а по-скоро със заяждане на геополитически тематики ".

" Изводът може би е, че на президента му е комфортно да ръководи със служебни държавни управления, по тази причина и бави мандатите. Бавенето на мандатите е явно и това, че той се усеща удобно с ръководство на длъжностен кабинет. "

" Първият мандат е тотално неосъществим за случване. С втория - топката е в Политическа партия, е допустимо да се контракти държавно управление на малцинството с поддръжка в пленарна зала от над 120 народни представители при ясна управническа стратегия, не автограф на бял лист и по-късно в Народното събрание болшинството на статуквото да си прави, каквото си желае. (...) За да се направи такова държавно управление и да има смисъл от него, то би трябвало да бъде с доста висок залог - доста съществени промени, които да бъдат подкрепени от болшинството в зала. Иначе няма смисъл да си играем на куклите и парцалките ", разяснява Владислав Панев в предаването " Преди всички ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР