Добивът на природен газ в Норвегия през юни е бил

...
Добивът на природен газ в Норвегия през юни е бил
Коментари Харесай

Добивът на природен газ в Норвегия през юни е спаднал с 22% в годишно изражение

Добивът на природен газ в Норвегия през юни е бил от порядъка на 7,77 милиарда куб м, съгласно предварителните данни на Норвежкия петролен директорат (NPD). Това е най-малкото количество за последните три години. Спадът в годишно изражение е 21,9% и с 8,6 % месечно.

Прогнозата на NPD бе за рандеман от 8,972 милиарда куб м. Норвегия през юни е нараснала добива на нефт, кондензат и необятна секта от леки въглеводороди с 29,2 % по отношение на същия месец на предходната година – до 1,99 млн. куб м дневно.

През месец май, съгласно уточнението данни, производството е било приблизително 2,002 млн. барела дневно. Това значи, че за месеца то е спаднало с 0,6%.

Добивът на нефт в страната през предишния месец е било на равнище приблизително от порядъка на 1,81 млн. барела дневно, което е с 1,5% над майските количества и с 36,1% над производството през юни 2022 година

Прогнозата на NPD бе за равнище от порядъка на 1,8 млн. барела дневно. Общо, добивът на въглеводороди в Норвегия през първото полугодие, съгласно предварителните калкулации е съставлявал 116,4 млн. куб м нефтен еквивалент (н.е.), включително на петрола се падат 51,7 млн. куб м н.е., а на природния газ – 58,4 млн. куб м н.е на газа.

Общото произвеждане е с 2,3 млн. куб м нефтен еквивалент повече от аналогичния интервал на 2022 година, съгласно известието на NPD.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР