Добивът на криптовалута отбеляза пореден връх през февруари 2021 г.(снимка:

...
Добивът на криптовалута отбеляза пореден връх през февруари 2021 г.(снимка:
Коментари Харесай

Биткойн миньорите заработили $1,36 млрд. през февруари


Добивът на криптовалута означи следващ връх през февруари 2021 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Докато геймърите са изтощени в търсене на релативно евтини видеокарти, единствено с цел да играят свежи игри с удобно равнище на FPS, копачите на криптовалути печелят положителни пари, сочат данни за последния месец.

Добивът на биткойн е донесъл на крипто-миньорите 1,36 милиарда $ през февруари, съгласно Coin Metrics. Това е връх: даже през декември 2017 година приходите на копачите на бяха по-ниски.

За съпоставяне, приходите на крипто-миньорите през януари бяха с 21% по-малко – и това макар обстоятелството, че януари има повече дни, в сравнение с февруари. А през декември 2020 година са проработили с 62% по-малко, спрямо януари 2021.
още по тематиката
Данните сочат непрекъснато повишаване на приходите на крипто-миньорите и, несъмнено, това ги подтиква към увеличение на изчислителната им мощност, т.е. към изкупуване на видеокарти, отбелязва.

Но освен това. Производителите на ASIC (специализирани чипове) стартират да уголемяват производството си, с цел да отговорят на възходящото търсене. Така да вземем за пример, Compute North възнамерява да влага 25 милиона $ за разширение на производството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР