Добавянето на ваксините в имунизационния календар не изисква задължително поставяне

...
Добавянето на ваксините в имунизационния календар не изисква задължително поставяне
Коментари Харесай

САЩ включват Covid-ваксините в имунизационния календар на децата

Добавянето на имунизациите в имунизационния календар не изисква наложително слагане на ваксина

Консултативният комитет по имунизациите на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) в четвъртък утвърди прибавянето на имунизациите против COVID-19 към предложените от организацията графици за имунизация както за деца, по този начин и за възрастни, съобщава Reuters, представен от .

Консултативният комитет по имунизационните практики (ACIP) на CDC гласоподава единомислещо за прибавяне на имунизациите към графиците, които съдържат рекомендации към лекарите кои ваксини би трябвало да получат техните пациенти и по кое време.

Няколко членове на комисията подчертаха, че не слагат условие към никого да си сложи ваксина.

Освен това CDC предложи на американците на възраст над 6 месеца също да се слага ваксина против COVID-19.

Някои родители и лекари, които са срещу наложителната имунизация против COVID-19, показаха угриженост по време на обществени мнения на срещата и в обществените медии, че прибавянето на имунизациите към графика на CDC в Съединени американски щати ще насърчи държавните регулатори да изискват имунизация, с цел да се посещават държавни учебни заведения.

" Добавянето на ваксина против COVID-19 към предложения детски имунизационен график не съставлява условие всяко дете да получи имунизацията “, сподели доктор Нирав Шах, член на ACIP и шеф на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Мейн.

Шах означи, че сега има ваксини по график, като ваксини против сезонен грип, които не са наложителни за посещаване на учебно заведение на доста места.

" Решението по въпроса за имунизациите остава там, където беше и преди, което е на държавно равнище, окръжно равнище и на общинско равнище “, сподели Шах.

CDC акцентира, че годишните графици отразяват рекомендациите, които към този момент са утвърдени от ACIP, и не отразяват нови политики.

В сряда ACIP предложи имунизациите против COVID-19 да станат част от програмата за ваксини на CDC за деца, която дава доста типове безвъзмездни имунизации на милиони деца всяка година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР