Добавете лепило към парче плат, за да създадете нещо уникално! Най-често

...
Добавете лепило към парче плат, за да създадете нещо уникално!
Най-често
Коментари Харесай

Добавете лепило към парче плат, за да създадете нещо уникално!

Добавете лепило към парче плат, с цел да създадете нещо неповторимо!

Най-често платовете са меки, когато одобряват формата на други предмети. Тази функционалност на тъканите може да бъде употребена за основаване на кашпи или саксии с забавни форми.

Лепилото ще придаде нужната неотстъпчивост на вашето създание.

За този план ще се нуждаете от:

плътни кърпи
лепило PVA
какъвто и да е съд за отливане на формата
четка, бои, акрилен лак
плътни въжета
вестници, пакети
купа

Изберете бутилка или буркан с мечтаната форма. Премерете нужното парче плат и изрежете кръгла форма.

Разредете PVA лепилото с малко количество вода. Това ще разреши на лепилото да попие по-добре в тъканта. Избягвайте прекомерно течната консистенция, в противоположен случай саксията няма да резервира формата си. Потопете тъканта в разтвор изцяло, след което изстискайте. Повторете тази процедура няколко пъти.

След като потопите тъканта за финален път, поставете я върху работната повърхнина. Обратната страна би трябвало да сочи дъното.

Увийте формата с плата или сложете найлонова торбичка. Така ще бъде по-лесно да отстраните готовата отливка. Ако нямате кръгли бутилки, увийте с вестници, какъвто и да е съд. Придайте на хартията мечтаната форма, фиксирайки крайния резултат със скоч лента.

Поставете тъканта върху матрицата. Гърлото на бъдещата саксия закрепете с въже. На този стадий можете да създадете линии и форми. Оставяме саксията, до момента в който изсъхне изцяло. Можете да я поставите под радиатора или да я изсушите, в случай че не желаете да чакате дълго.

Смесете акрилна багра с лепило PVA. Нанесете един пласт върху саксията, тя ще стане още по-твърда. На този стадий е по-добре да не изваждате бутилката.

Изчакайте, до момента в който боята изсъхне и извадете формата. Премахнете въжето, в случай че не желаете да остане на крайния артикул.

Оцветете саксията в съответния цвят, като оцветите всички гънки. Ако употребявате саксията за засаждане, направете дренажна дупка. За кашпи или топиарии, напълнете с гипс.

Покрийте готовия артикул с лак. Можете да нанесете златна багра по ръбовете.

Саксиите могат да бъдат с разнообразни форми, по ваша преценка. Вместо лепило можете да употребявате цимент или други фиксатори.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР