Добавената стойност тази година ще нарасне със 70% до 1,2

...
Добавената стойност тази година ще нарасне със 70% до 1,2
Коментари Харесай

Изкуственият интелект се изплаща щедро на бизнеса

Добавената стойност тази година ще нарасне със 70% до 1,2 трлн. $

AI технологията усъвършенства потребителско преживяване, носи нови доходи и понижава разноските

Технологиите за изкуствен интелект към този момент носят внушителна добавена стойност за бизнеса, сочи нов отчет на Gartner. Очаква се тази година постъпленията от AI да набъбнат със 70%.

Прогнозата сочи, че приходите за бизнеса от изкуствен интелект ще доближат 1,2 трлн. $ през актуалната година, а към 2022 година цената им ще възлезе на 3,9 трлн. $.

Gartner преглежда три източника на стойност от изкуствения разсъдък: потребителско преживяване, нови доходи и понижаване на разноските.

Под потребителско преживяване Gartner схваща позитивното или негативното въздействие върху косвените разноски. То е належащо авансово изискване за необятно внедряване на AI, цялостно откриване на капацитета на технологията и отключване на цената.

Новите доходи се демонстрират като нарастване на продажбите на съществуващи артикули и услуги, както и основаване на нови такива. Що се отнася до третия източник на стойност – понижаване на разноските , названието приказва единствено за себе си.
още по тематиката
Според анализаторите, растежът в цената на бизнеса, обвързван с изкуствен интелект, следва типичния модел с S-образна крива, която е присъща за новите технологии. Навлизането в плоския сектор се чака към 2020 година, когато растежът ще се забави.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР