Добър баланс смята, че е постигнала държавата ни в хода

...
Добър баланс смята, че е постигнала държавата ни в хода
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов смята, че държавата постигнала добър баланс

Добър баланс счита, че е постигнала страната ни в хода на рецесията министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Пред bTV той уточни - страната ни поддържа финансова непоклатимост, а кабинетът мисли за бизнеса и здравето на хората. Имало някои бизнеси обаче, които се оплакали, че парите не доближават до тях.
“Има бизнеси, които слагат тая тематика, е това го дискутираме дружно с работодателските организации. Може би това са по някои от първите стартирали процедури по-назад във времето, защото те бяха създадени по старите механизми и при съблюдаване на най-стриктните правила на Европейската комисия и на нормативната рамка, която идва от там. Не бих споделил, че са били административно блокирани, само че тези процедури нормално се извършват в границите на година, година и половина. Съкратихме оптимално тези срокове”, изясни още Борисов.

" Специално за микропредприятията е съкратена цялата процедура, за междинни предприятия сме на стадий сключване на контракти. Веднага, когато фирмите показват доклади за осъществена активност, ще получат средствата”, изясни още икономическият министър.

Борисов още един път уточни - България е с най-либералните противоепидемични ограничения в Европа, които дали своите резултати във връзка с стопанската система и нейното развиване.

По думите на икономическия министър най-засегнатият от епидемията отрасъл е ресторантьорският.

“През 2020 година има спад на неактивните компании с 4%. Тези индикатори демонстрират, че в избрана степен ограниченията дадоха резултат. Но един бизнес е изработен, с цел да работи, не да бъде изработен за подкрепяне ", разяснява още министърът.

Влизал и в съществени разногласия с членовете на Национални действен щаб по този въпрос.

“Един от рисковете за ресторантьорския отрасъл е, че колкото по-дълго остане затворен, толкоз повече фрагменти ще се пренасочат към други бизнеси. В момента, когато би трябвало да стартират да работят, може да стои този проблем”, уточни още Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР