Доайенът сред българските диригенти - Маестро Борислав Иванов, отпразнува 88-мия

...
Доайенът сред българските диригенти - Маестро Борислав Иванов, отпразнува 88-мия
Коментари Харесай

Маестро Борислав Иванов на 88 години

Доайенът измежду българските диригенти - Маестро Борислав Иванов, отпразнува 88-мия си рожден ден на диригентския пулт на Летния спектакъл във Варна.

Ученик на великия Херберт декор Караян, в продължение на 40 години маестро Иванов оглавява Симфоничния оркестър на Берлин, с който изнася 700 концерта.
Маестро Борислав Иванов: Те са ми доставили наслаждение, само че удоволствието, когато отида с цялостен български състав и спечелим аплаузите на публиката, е доста много огромно наслаждение.
Маестро Иванов е бил на чело на Варненската, Софийската, Пловдивската опери, както и на редица влиятелни оперни фестивали в целия свят.
Маестро Борислав Иванов: Не мога да спра несъмнено, не преставам и считам по този начин да бъде до дъно. И в този момент съм благополучен, че в родния си град на 88-я си рожден ден ще ръководя още веднъж Травиата.
За 65 години Маестро Иванов е работил с три генерации български оперни артисти. Смята, че музикалния гений на българите е голям и неотслабващ - най-хубав индикатор за това е уважението, на което родните виртуози се радват по света. И прикани публиката да не се отхвърля от високото изкуство - на сцената или пред дребния екран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР