До вторник девет от 12-те провинции в региона бяха в

...
До вторник девет от 12-те провинции в региона бяха в
Коментари Харесай

Милано въвежда строги правила, за да подобри качеството на въздуха

До вторник девет от 12-те провинции в района бяха в режим на изключителна ситгуация поради нечистия въздух, тъй че в понеделник управляващите оповестиха новите краткотрайни ограничения за понижаване на замърсяването. Въведени бяха ограничавания в най-рисковите практики - отоплението на жилищата (основно в частните сгради), поливането на посевите с отпадъчни води и потреблението на тежкотоварни моторни транспортни средства денем.

Очаква се прогнозата за дъжд и вятър от през днешния ден да облекчи обстановката в Ломбардия и други елементи на долината на река По – зона с кардинално доста ниска скорост напразно, обградена от трите си страни от хребетите на Алпите и Апенините, отбелязва Euronews.

Проблемът със смога в района притегли вниманието в неделя, когато швейцарска компания за мониторинг на замърсяването на въздуха IQAir, дефинира въздуха в Милано като „ вреден “, с 24 пъти по-високо равнище на замърсяване с прахови частици (PM2,5) отпрепоръчителната норма на Световната здравна организация (СЗО).

Коснстатацията класира Милано на трето място...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР