До всички медии! НАСТОЯВАМ ЗА ОСТАВКАТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР. Дами

...
До всички медии! НАСТОЯВАМ ЗА ОСТАВКАТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР. Дами
Коментари Харесай

Адвокат разкрива за още брутални полицейски издевателства срещу мирно протестиращи на 2-ри септември

До всички медии! НАСТОЯВАМ ЗА ОСТАВКАТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР. Дами и господа, живеем в брутална полицейска страна, а мнозина от нас даже не го осъзнават. Свикнали сме нарушаването на закона от тези, които би трябвало да подсигуряват използването му, да бъде предписание, а не изключение.
Но всяко нещо си има граници, даже българският МВР-абсурд. Без да загатвам имена, тъй като е адвокатска загадка, ще споделя, че към мен се обърнаха за отбрана няколко младежи, които са били задържани по време на митинга на 02 септември. От общо 5 души, на които станах бранител, трима са бити от полицията при арестуването им, а един е обичай в РПУ. Т.е. единствено един-единствен човек не е бил обичай, нито при задържането си, нито в сектора.

И петимата са нелегално задържани, тъй като не са били участници в радикалната групичка, която замеряше служителите на реда с бомбички, т. е. не е имало причина да бъдат арестувани. Някои от тях даже към този момент са си били тръгнали преди началото на полицейските ексцесии и са арестувани на огромно разстояние от Триъгълника на властта. Оказва се, че полицията е арестувала " на кг " изцяло почтени хора. На нито един от петимата мои клиенти заповедта за задържане не е била издадена с плануваните от закона реквизити, което подлага на съществено подозрение интелигентността на чиновниците, които са ги съставяли.

Само на един от петимата заповедта за задържане и протоколът за обиск са били връчени, както повелява законът. На никой не е бил възложен достъп до юрист. На всичките без изключение нелегално са били отваряни телефоните и е била преглеждана кореспонденцията и чатовете - ТОВА Е ОГРОМЕН СКАНДАЛ. Още повече, че е ставало в разнообразни РПУ в София, т. е. имало е централизирана заповед от високо равнище да се потъпкват конституционните права на жителите за непрекосновеност на кореспонденцията.

Освен това на някои от арестуваните е осъществяван противозаконен разпит под форма на " Разузнавателна сказка ", в нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс. По време на тези оперативни постановки арестуваните са били психически притискани да признават, че вземали пари, с цел да вземат участие на митингите, че се познават с Васил Божков и всевъзможни сходни идиотизми, като че ли изкарани от страниците на фашизоидно-пропагандни медии като " Пик " и " Блиц ". Крайният ми извод е, че родната полиция е всичко друго, само че не и полиция - някаква разпаса тайфа, насъсквана от тарторите на полицейската страна Баце и Каскета да тормозят жителите.

Това не е Министерство на вътрешните работи, това не страна. Настоявам за незабавна оставка на вътрешния министър, който се оказа следващ злощастник на поста, безгласна писмен знак, ретранслираща заповедите от горната страна за гнет и тормоз над българските жители. Момчета от Министерство на вътрешните работи, не ме карайте да стана последовател на смъртното наказване, тъй като вие ще бъдете едни от първите, дето ще увиснете на въжето.

Самозабравихте се, изродихте се в копои на властта. Срам и срам за вас. Знам, че " сътрудника " Гешев нищо няма да ви направи, по тази причина няма да депозирам публична тъжба, с изключение на до представителството на Европейска комисия в София. Знам, че полицейският ви " имунитет " е по-силен даже от депутатския. Но от мен запомнете - Гешев няма да е безконечен и скоро ще ви се потърси лична отговорност за издевателствата на 02 септември, само че и освен поради тях. Всичко помним, нищо няма да забравим.

Адвокат Емил Василев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР