До връчването на третия мандат има още много време. Още

...
До връчването на третия мандат има още много време. Още
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: На Консултативния съвет за Македония с президента се скара един човек, който се е самообявил за светец

До връчването на третия мандат има още доста време. Още повече неявяването през вчерашния ден на Политическа партия и Българска социалистическа партия при президента за жалост е реалност. При състояние, че не се отзоваха, президента ще си реши дали ще ги чака, или ще стартира да връчва мандатите. 

Това разяснява след консултациите при президента Ива Митева от Има Такъв Народ.

Поисках разсекретяване на стенограмата от Консултативния съвет за Македония, тъй като бях там и знам кой какво сподели. Чисто теоретично в документа с предлагането за РСМ можеше да се заложат повече неща за правата на българите в Македония, за репресиите, за езика на омразата. И чисто теоретично един пък човек беше доста срещу и даже чисто теоретично се скара с президента ей по този начин очи в очи. Забравих по какъв начин се споделя. Това е човек, който е податлив да се самообявява за светец, за разбирач по всичко. Аз не знам кой е, тъй като не знам дали подобен човек може да съществува, разяснява Тошко Йорданов.

Малко евентуално е от Има Такъв Народ да подкрепим кабинет, на който отпред е Асен Василев, уточни той.

Бихме подкрепили кабинет, в който ги няма Асен Василев и Кирил Петков - те са си политически водачи, да си управляват партията, да си взимат политически решения. Но да създадат кабинет от префисионалисти с ясна стратегия за избран интервал от време, най-малко за година напред, уточни той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР