До Великден остава по-малко от месец и вече се заговори

...
До Великден остава по-малко от месец и вече се заговори
Коментари Харесай

Агнешкото с рекордна цена- удря 30 лева на килограм

До Великден остава по-малко от месец и към този момент се заприказва за цената на агнешкото. Засега пазарът на агнешко месо е видимо спокоен, няма интензивно търсене от потребителите, а животновъдите към този момент имат опасения дали ще могат да осъществят стоката си. Очаква се цените на месото за идните празници да е по-скъпо от предходната година.

" Към момента цените на агнешкото месо са в диапазона сред 19-21 лева в магазинната мрежи, а към 10 лева живо във фермите. В тях цените няма да се повишават повече, това ще бъде цената, която ще доминира в акцията тази година. В магазините може би ще има леко нарастване, което няма да прескочи тавана от 24-25 лева за кг ", сподели ръководителят на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация Симеон Караколев.

Според него всичко под и над тази цена би било далавера.

" Производството на агнешко месо е едно от дребното, които самозадоволят потреблението на страната. Няма нито недостиг, няма остатък. И тази година ще бъде по този начин - ще има задоволително агнета, които ще задоволят потреблението на Гергьовден. В обществените мрежи видях, че има цена от 30 лева, което е неуместно. Клиентът не трябва да купува на тази цена и да я одобряват за естествена ", добави Караколев.

Той съобщи още, че от няколко години се внася месо от Северна Македония, което е с 30% по-евтино.

" Там не работят тези регулации, които работят в Европейски Съюз, и се субсидира износът ", съобщи той.

По думите му козето мляко е една от бързо разрастващите се ниши в потреблението на млечни артикули.

" В България потреблението на овче месо изостава от години. Вкусът на подрастващото потомство не е обвързван с потреблението му, той е обвързван с консумация на пилешко, свинско. Държавна политика е да възпитава този усет ", добави Караколев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР