До вчера на пръсти се брояха българите, които са чували

...
До вчера на пръсти се брояха българите, които са чували
Коментари Харесай

Христинка от село - от НДСВ, през Кунева, до БСП и Слави

До през вчерашния ден на пръсти се брояха българите, които са чували името Христинка Илийчова Иванова - незнайната до този миг национална представителка от МИР-Плевен на " ИТН ". Тя обаче се трансформира в лицето на разцеплението на партията на Слави и вечно остава в политическия ни фолклор с няколко крилати изречения, отпред с тази, че е " подготвена да се върне на село ".

" Мен никой не ме знае по какъв начин се споделям ", " Аз Политическа партия няма да стана в никакъв случай ", " Работила съм за една идея, тръгнала съм за една партия ", това са част от другите паметни реплики на русокосата дама, които се появиха през вчерашния ден в аудиозапис от телефонен диалог с министъра на спорта Радостин Василев, който беше излъчен в нейно наличие на конференция от Тошко Йорданов.

Е, Христинка не е напълно изрядна в изказванието си, тъй като за своите 49 години в действителност е сменила много партии, преди да пристане на Слави Трифонов. Иванова е претендент народен представител на Има Такъв Народ през април, юли и ноември 2021 година, само че става депутат едвам през март 2022 година откакто лидерът на листата Радостин Василев освободи позиция, когато стана министър на спорта. Следващият по ред - Александър Тодоров - напусна още през януари, откакто беше назначен за шеф на Държавния състезателен тотализатор.



Христинка на конференцията до Тошко - той по този начин и не й даде думата, да не вземе нещо да обърка

През март Венцислав Петков подаде оставка, тъй като също получи пост в структурата на Министерството на спорта под управлението на Василев - началник на Националната спортна база.

Така пристигна ред на Христинка Иванова - шестата в листата, откакто още един претендент пред нея се отхвърли да върви в Народното събрание.

Иванова е общински координатор на Има Такъв Народ в Долна Митрополия, а плевенските медии я показват с специалност " инженер ", когато отразяват кои са претендентите за народни представители от партията на Слави Трифонов през 2021 година В уеб страницата на Народното събрание няма информация за професионалното ѝ минало. Преди повече от 10 година Иванова е управлявала общинското сдружение " Обреди " в Долна Митрополия.

 May be an image of 1 person and text that says `I христинка лиичева иванова дата на раждане 9/06/1973 българия специалност: езици: избран(а) политическа мощ: пп има подобен народ, 10.00 10.00% % присъединяване предходно HC: E-mail: Hristinka.lvanova@parliament.bg`

Професионалната биография на депутатката в уеб страницата на Народното събрание - постничко, постничко...

Участието ѝ в политиката на локално равнище може да се наблюдава най-малко до 2003 година, когато тя е претендент за общински консултант в Долна Митрополия от " Национално придвижване Симеон Втори ". Христинка Иванова оглавява листата за общински съветници на Национална движение „Симеон Втори" и през 2007 година, само че не печели мандат.

Данни на BIRD от декларациите ѝ пред Сметната палата демонстрират, че сред 2009 и 2011 година тя е била зам.-кмет на Долна Митрополия (по това време общината се ръководи от Александър Печеняков, който е повдигнат от БСП).

През 2013 година Иванова към този момент има нова партийна принадлежност - този път към новоучреденото Движение " България на жителите " на Меглена Кунева. Името ѝ се появява в листите за кандидат-депутати на ДБГ на 13-то място след лидера Найден Зеленогорски, само че изпада от " тестето " при по-късните парламентарни избори, когато партията стана част от " Реформаторския блок ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР