До утре в 11 часа родителите на учениците от 5.

...
До утре в 11 часа родителите на учениците от 5.
Коментари Харесай

До утре в 11 ч. родителите на деца от 5. до 12. клас казват ...

До на следващия ден в 11 часа родителите на учениците от 5. до 12. клас би трябвало да кажат дали са съгласни децата им да бъдат тествани, с цел да се върнат присъствено в учебно заведение. Пловдивските шефове незабавно разпращат през електронните дневници информацията, че е нужно фамилиите да попълнят скоростно заявления дали одобряват използването на бързи антигенни проби, без да се прецизира тъкмо от какъв тип.

Офанзивата е според писмо от МОН, само че не е конкретизирано от коя дата ще стане връщането.

По-рано през днешния ден министърът на образованието акад. Николай Денков разгласи, че ще се случи най-късно до вторник, а след това министърът на опазването на здравето проф. Стойчо Кацаров заприказва за занятия още в понеделник.

Директори слагат въпроса по какъв начин в толкоз къси периоди да съберат декларациите, да провеждат връщането на паралелките с над 50% съгласни родители и да обезпечат доброволци, които да оказват помощ в тестването. Отделно изискват и зелените документи на възпитаници, които са преболедували или имунизирани.

Друг въпрос е могат ли да се доставят бързо нужните проби и дали въобще са налични.

Междувременно МОН популяризира публично информация, че има потребност от още над 150 000 неинвазивни теста, с цел да върне всички възпитаници в клас от понеделник, 6 декември 2021 година, даже в случай че ги тества единствено един път в седмицата. Министерството на здравеопазването е осведомено за този дефицит.

678 111 са всички възпитаници в страната без област Кърджали, в която заболяемостта е под 250 на 100 000 души и учебните заведения са отворени без тестване.

В момента МОН разполага с 520 260 теста - 430 660 от тях са разпределени в учебните заведения и към момента не са употребявани, а в склада на БЧК са налични 89 600 теста.

Към момента няма никакви налични проби за проучване на учениците на 13 декември т.г., настояват още от МОН. Досега то е получило от Министерството на здравеопазването общо 1 597 460 теста.
Свързани вести Министър Кацаров разгласи по кое време всички възпитаници се връщат в училище
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР