До тук се стигна заради истерията след придобиването на платформата

...
До тук се стигна заради истерията след придобиването на платформата
Коментари Харесай

Истерията с Школо: КЗЛД успокоява - няма проблем с личните данн...

До тук се стигна поради нервността след придобиването на платформата от английска компания. Родители настръхнаха, тъй като съгласно тях това значи, че персоналните данни на децата им ще отидат в ръцете на задгранична компания. Стигна се до там, че даже и изиска инспекции.

 

“Школо ” е компанията, която се занимава с поддръжката на електронни дневници в над 1500 учебни заведения в страната. Електронният дневник е разработван взаимно с родители, учители, шефове и специалисти в Министерството на образованието. Той покрива всички условия на наредбата за информацията и документите в системата на предучилищното и учебното обучение.

И макар уверението на доста IT специалисти и институции,. Затова от Комисията за отбрана на персоналните данни твърдят няколко неща. 

 

Първо - смяната в собствеността на капитала на едно комерсиално сдружение със седалище у нас, учредено и записано по българските закони, не визира уговорките му за отбрана на персоналните данни. Промяната в собствеността на капитала на „ Школо ” ЕООД не води до смяна на неговата правосубектност, което от своя страна не се отразява върху настоящите контракти с просветителните институции, касаещи обработването на персонални данни. Тази смяна не води и до смяна на самия админ и/или обработващ персонални данни, което не трансформира и страните по споразуменията сред " Школо ” ЕООД и просветителните институции.

Освен това се показва, че остава в действие европейския правилник за отбрана на персоналните данни и Англия би трябвало да го съблюдава.

 

“Настъпилите промени не следва да стават мотив за разпространяване на подправени вести, основаване на напрежение измежду огромни групи в обществото, в това число извличането на разнообразни изгоди от недобросъвестни лица, целящи в допълнение въвеждане в илюзия и неправилно ориентиране на публичното мнение ”, показват от КЗЛД. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР