До церемонията по връчването на 96-ите награди Оскар, които Американската

...
До церемонията по връчването на 96-ите награди Оскар, които Американската
Коментари Харесай

Кой е българският филм, предложен за Оскар

До церемонията по връчването на 96-ите награди Оскар, които Американската кино академия раздава всяка година, остават месеци, само че към този момент е ясно кой е българският филм, препоръчан за номинация за интернационален пълнометражен филм.

Триумф за българското кино

Кой е филмът, притежател на “Кристален Глобус “ и с премия за най-хубава женска роля

Това е " Уроците на Блага " на режисьора Стефан Командарев. Филмът към този момент получи огромно самопризнание, когато на Международния кино фестивал в Карлови Вари в Чехия през юли сграбчи цели три награди. Освен Голямата премия " Кристален глобус " за най-хубав филм, " Уроците на Блага " бе отличен и за отстояване на християнските и морални полезности. Не на последно място по значимост обаче е и премията за най-хубава женска роля на Ели Скорчева.

Във кино лентата на Стефан Командарев тя изиграва пенсионираната и неотдавна овдовяла учителка Блага, която става жертва на телефонна машинация. След като остава без спестяванията си и без средства за гроба на починалия си брачен партньор, тя осъзнава, че няма метод никакъв да си върне парите. Но животът ѝ се прекатурва, когато получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. А след него Блага, в миналото прецизна и почтена, постепенно стартира да прекрачва всичките си правила.
 Снимка 632851

Освен Ели Скорчева в ролята на Блага, част от актьорския екип на кино лентата са още Герасим Георгиев - Геро, Розалия Абгарян, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Ивайло Христов и Асен Блатечки. Стефан Командарев, с изключение на режисьор, е и сценарист, дружно със Симеон Венциславов.
 Снимка 632852

Преди триумфа с " Уроците на Блага " Стефан Командарев способства към българското кино с други филми, също печелили награди. Сред тях са " В кръг ", " Посоки ", " Съдилището " и " Светът е огромен и избавление дебне отвред ".
 Оскари и по какъв начин тъкмо Академията за кино изкуство и просвета дефинира кой да получи по този начин мечтаната премия
Как се дефинира спечелилият на премиите Оскар

Високите критерии на Академията за кино изкуство и просвета

У нас филмът " Уроците на Блага " ще гледаме от тази есен. Той ще открие Киномания през ноември, след което потегля по кината в цялата страна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР