До три милиарда и петстотин милиона души на планетата ще

...
До три милиарда и петстотин милиона души на планетата ще
Коментари Харесай

Една трета от човечеството ще страда от ужасни горещини през 2070 г.

До три милиарда и петстотин милиона души на планетата ще се борят за оцеляване в изискванията на изключителни горещини след петдесет години, в случай че светът не успее да понижи нездравословните излъчвания, откри изследване, извършено в Нидерландия, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Към 2070 година една трета от хората по света ще живее в региони, където междинната годишна температура съгласно прогнозите ще се увеличи до над 29 градуса по Целзий, в случай че не емигрират, считат учени от университета във Вагенинген, Нидерландия.

Живот в такива условия ще ги сложи отвън климатичната ниша, населявана от хора през последните шест хиляди години, споделя Мартен Шефер, началник на проучването, чиито резултати бяха оповестени в списанието на Националната академия на науките на Съединени американски щати.

Рекордни горещини през идващите 5 години

"Коронавирусът промени света по метод, който ни бе мъчно да си представим единствено преди няколко месеца и резултатите от нашето проучване сочат по какъв начин климатичните промени могат да сторят сходно нещо ", сподели Шефер.

Не се чака климатичните промени да настъпят по този начин бързо, както тези, провокирани от пандемията от ковид, само че за разлика от актуалната обстановка, няма да има вяра за избавление в близко бъдеще, прибавя той.

Шефер и сътрудниците му основават отчасти заключенията си на остарели данни, като съпоставят климатичните условия в райони, предпочетени от хората за заселване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР